Astiii... Kakvi postovi, kakve igre. Euforija na najjače.
Kajem se od svega srca što nisam odigrao Koudelku u "ono vrijeme". To i Jade Cocoon su mi propusti iz mladosti.
Inače, totalno neočekivana retrospektiva. Daavno sam igrao Covenant, ali bio mi je odličan.
Moram se osvrnuti na par off topic postova...
Oho, drago mi je vidjeti da nisam jedini ljubitelj dvojke. :
Super je i jedinica, al dvojka mi je jednostavno bolje legla ponajviše zbog odlične atmosfere, a bila je i poprilično duga. Sjećam se i sad vrlo živo prvog dolaska u Dryfield, Ayinog tuširanja i napada onog golemog čuda nakon toga... :)
Apropos Dino Crisisa, kolega Veigue, tu nam se mišljenja ponešto razilaze... Premda je dvojka fantastična igra s bolesno dobrim filingom napucavanja, više mi se dopao prvi dio jer je bio orijentiran na survival i prilično zahtjevne zagonetke te je imao jako dobru atmosferu... de facto Resi s dinosaurima.
Zanimljivo jer ti je
Parasite Eve 2 draži od
jedinice, a on je recimo dosta akcijski orijentiraniji nastavak.
Meni je jedinica i draža i bolja. Inovativan i maštovit naslov odlične atmosfere i glazbene podloge i, u ono vrijeme, bolesnih vizuala. I ono najbitnije, Aya izgleda bolje u prvom dijelu. Glupost je bila uspoređivati ovu igru sa Resident Evilom, što se tada radilo, i igra nikad nije pokupila zasluge kakve je trebala. Drugi dio je (iako mi je i on iznimno drag), zapravo pokušaj RE klona. Nisu trebali otići tim putem. Ako ijedna igra zaslužuje HD Remake, onda je to
Parasite Eve. Čisti kult.
Kakav je
The 3rd Birthday? Imam ga skinutog na Viti već par godina.
Evo za Veigua malo Shimomure, znam da želi.
https://www.youtube.com/watch?v=watch?v=xnyOyiA7gbc
Za mene osobno, Covenant jede FFX samo tako. U svemu što nudi.
Jebate. Lakše malo, Kaby.
EDIT.
K vragu sve. FFX je 6/10 i milijunto masakriranje FFXV-a. Povlačim se iz teme.