Toplo se nadam kako je ovo posljednji put da Falcom surađuje s NISA-om. Uz brojne odgode još uvijek nisu u stanju napraviti posao kako treba. Uništili su tako odličnu igru.

Samo neka niti slučajno ne diraju Trailse... to bi bio apsolutni užas.
Trails je sam po sebi užas, tho.

Meni je prema viđenom pošto je buraz igrao sva 3 nastavka (ako se ne varam) okej. Nekakav prosjek po pitanju žanra. Najbolja riječ bi brijem bila "suhoparan".

Pogledaj me u oči -  - i reci da ToCS nije loša kopija moderne Persone.
One prijašnje Legend of Heroes igre ionaki nitko nije igrao, osim male baze fanova, dok se Cold Steel nije pojavio; tada mu je naglo "porasla" popularnost. Slično smo vidjeli sa prvom Nier igrom NAKON Automate.

Meh, Persona igre su ionako u samom startu loše (do prosječne) pa ih ne bi niti uspoređivao.

Šalu na stranu, o TLoH serijalu nisam znao apsolutno ništa dok nisam sasvim slučajno nabasao na Sky trilogiju i apsolutno me oduševila u svakom aspektu. Od priče, likova, lorea, sve je apsolutni vrh. A i Zero, koji sad igram, to potvrđuje.

Nije za svakoga, ali onome kome se svidi, može ponuditi jako puno.  :)

Meh, Persona igre su ionako u samom startu loše (do prosječne) pa ih ne bi niti uspoređivao.

Veigue

Što kažeš na ovaj naslov? Htio bi neki dungeon crawler na VITI. Ili neki u tom stilu kao Disgaea, ono na poteze, tactics i sl. Imaš me na listi prijatelja, pa mi pogledaj wishlist, stavio sam si nekoliko kvalitetnih naslova. I da, neki da je do nekih 200 kn, trenutno mi se ne daje više.

Ako ima netko od ostalih koju preporuku, a ima me isto na PSNu, pucajte.

Na poslu sam pa se mogu ulogirati na PSN jedino preko PC-a... I nigdje ti ne vidim tu wishlistu.
(Pretpostavljam da si ju tamo negdje napisao, a ne na forumu - gdje je?)

Što se ove gore igre tiče, jebiga, pogledao sam par videa i meni ne izgleda zanimljivo. I nekako djeluje tromo; ne znam kako to opisati.
Ostavi si pare za nešto drugo. I posudi negdje 3DS pa odigraj Persona Q ili bilo koji Etrian Odyssey naslov.

Ar nosurge Plus: Ode to an Unborn Star
Child of Light - Complete Edition
Demon Gaze
Demon Gaze II
Disgaea 3: Absence of Detention
Disgaea 4: A Promise Revisited
Dragoneer's Aria
Exist Archive: The Other Side of the Sky
FINAL FANTASY Tactics®: War of Lions
GOD WARS Future Past
Grand Kingdom
Gungnir™
Lost Dimension
Lunar: Silver Star Harmony
Persona 2: Innocent Sin
Persona 3 Portable
Persona 4 Golden
Ratchet & Clank™: QForce
Shin Megami Tensei: Persona Full Game
Soul Sacrifice™ Delta
Tales of Hearts™R + 6 Tales of franchise Costumes set!
The 3rd Birthday®
Tokyo Xanadu
Trillion: God of Destruction
WORLD OF FINAL FANTASY®

A gle, imam od frenda, ali je u Danskoj i vraća se tek na ljeto. Trenutno mi se baš igra VITA.

Stavljam *** pored igara koje su mi se svidjele i za koje smatram da bi trebao pogledati. Da li će se tebi svidjeti, ja ne znam.

Ar nosurge Plus: Ode to an Unborn Star***
- Igrao i platinirao, nije loša (7/10 imo)

- Nisam igrao.

Demon Gaze
Demon Gaze II
- lol ne

Disgaea 4: A Promise Revisited***
- Prešao četvorku na PS3, zarazna igra. Trojka mi još stoji na polici. Koliko sam upoznat, Vita verzije imaju DLC-e i dodatke i... da, to moraš nabaviti.

Dragoneer's Aria
- Nisam igrao, ne djeluje zanimljivo.

Exist Archive: The Other Side of the Sky***
- Uf, spiritualni nasljednik Valkyrie Profile igre. Hardkor. Nije za svakog. Meni je super, i priča je dobra.

- Eh, preferiram PS1 verziju i onaj prijevod. WoL nisam mogao igrati jer su maknuli ovaj intro.
https://www.youtube.com/watch?v=J4CWnmPL6aM
i stavili neku pederanu.
Ako nikad nisi igrao FFT, moraš znati da mi je to, nakon sedmice, najbolji FF naslov. Da, tako je dobra. Ali preferiram PS1 verziju, kao što rekoh, pa si to nabavi. Piratsku, jer mislim da nije izašla u Europi.

GOD WARS Future Past
- Nikad čuo.

Grand Kingdom***
- Igra koja je prilično lagana, ali ako ćeš ganjati platinu najebat ćeš se. Odličan sistem borbe. Isto kao i Exist Archive, ovo nije igra za svkog, ali meni osobno je jedan od dražih na Viti.

Gungnir™
- Isto nemam pojma što je to.

Lost Dimension***
- Dobra igra. Malo prelagana, ali priča je zanimljiva i ima fora mehaniku. Naime, kako se penješ po tornju, tako otkrivaš da su u tvojoj grupi izdajice i moraš ih otkriti i maknuti. Osim prvog lika u igri, svi drugi izdajnici su random odabrani - ne možeš save/load svoj odabir, ne možeš unaprijed pogoditi tko je izdajica, ne možeš manipulirati... Baci oko na ovo. Čak sam planirao ovo opet igrati. I budem, kad nađem vremena.

- Drži se PS1 verzije te igre (Silver Star Story) i njegovog nastavka (Eternal Blue). Izbačene su mnoge stvari, nažalost.

Persona 3 Portable
Persona 4 Golden***
- Tu se nema što puno pričati. Trojka mi nije na must play jer ju nikad nisam završio, a četvorka košta samo 70 kuna... To moraš imati. Dvojka ti se možda neće svidjeti jer je ''prastara''.

- Ne.

- Vrijedi isto što i za Persona 2.

Soul Sacrifice™ Delta
- Nisam igrao.

- Još uvijek nisam završio. Nije loša igra, ali je jedna od lošijih u serijalu.

The 3rd Birthday®
- Smeće. Dobar OST, doduše.

Tokyo Xanadu
- Nisam igrao, ali budem. Imam na PC-u.

- Nisam igrao.

WORLD OF FINAL FANTASY®***
- Igra o kojoj mogu samo hvalospjeve pisati. Ako si fan serijala, a znam da jesi, nemaš što čekati. Najslađa FF avantura ikad!

Hvala ti puno što si se raspisao! ;) Budem nešto ugrabio od ovih što si izdvojio da treba pogledati. A gle, budemo vidjeli, svako ima drugačiji okus, ali oboje stojimo da volimo ovaj žanr, tako da. Mislim da problema ne bi trebalo biti.

np

Uvijek imaš Youtube, pogledaš koji video i vidjet ćeš kako se to ''vrti''. Meni je u zadnje vrijeme ''mehanika'' daleko bitnija od priče, pa ako naiđem na igru koja možda ima dobru priču ali je gameplay šrot, odustanem od nje ili uopće ne pokrenem. Lošu priču još nekako mogu progutati ako je gameplay zarazan.
Ako probaš Grand Kingdom i svidi ti se, mogao bi baciti oko i na Battle Princess of Arcadias.

Uzmi u obzir da neke od tih igara često budu na sniženjima, pa ako ti se ne žuri nikud, nemoj sve odmah pokupovati.
...a i Persona 4 će ti oduzeti dosta vremena. XD

Pogledam naravno o čemu se radi, bacim malo na koji video i sl. Meni je pak priča malo bitnija nego gameplay jer današnje igre to nemaju - priča. Grand Kingdom mi je među prvima za kupiti i mogao bi si to uzeti. I ne žuri mi se nikud, čekam neko sniženje pa ću si nešto uzeti. I ne mislim sve pokupovati. XD

Tactics na PSP-u, tj. War of the Lions verzija je objektivno bolja, fite me. Sigurno jedan od najboljih FF-ova. Ipak je to Matsuno igra. Persone su obavezne, pogotovo 2 i 3 (ali sve valjaju svaka na svoj način, rili), a ovo ostalo drži se Jelashevih savjeta jer čovjek zna šta govori. Osim kad kaže da je Tactics PS1 bolja verzija, što je čista provokacija vrijedna permabana.

Ar nosurge Plus: Ode to an Unborn Star
Demon Gaze
Demon Gaze II
Disgaea 4: A Promise Revisited
Dragoneer's Aria
Exist Archive: The Other Side of the Sky
GOD WARS Future Past
Grand Kingdom
Gungnir™
Lost Dimension
Persona 3 Portable
Persona 4 Golden
Soul Sacrifice™ Delta
The 3rd Birthday®
Tokyo Xanadu
WORLD OF FINAL FANTASY®
Od navedenih sam odigrao Personu 4: Golden i Soul Sacrifice. Persona 4: Golden mi je najbolja igra koju sam odigrao na Viti i među najboljim jRPG-evima općenito - odigrati pod obavezno ako voliš taj žanr. Što se tiče Soul Sacrificea, igra je dobra, u stilu Monster Huntera, iako postane repetitivno no ima određenu dozu zaraznosti i vuče na daljnje igranje. Delta je proširena verzija "običnog" Soul Sacrifice tako da u suštini isto samo s dodatnim sadržajem.

Preporuka za Child of Light. Vrlo dobar 2D RPG s jako dobrim sustavom borbe, solidnim razvojem likova, vizualnog stila koji podsjeća na vodene boje te fantastičnog soundtracka. Uglavnom linearno, ali ima dobra doza istraživanja ako misliš otkriti sve tajne.

E ja ću bit taj koji će popljuvat Child of Light kao smeće za koje mi je žao što sam dao novce. Igra me nije ničime privukla, svijet mi se ne sviđa, combat mi je meh (iako ovaj zadnji dio uzmi sa rezervom jer se više ni ne sjećam kakav je ).

http://shmuplations.com/tacticsogre/

"I think breaking down the various conventions of pre-existing games is a good thing. But it’s not just about smashing things: the goal is to create something more solid, a more fully realized game. If that ends up clearing the way to a new genre, all the better. My ultimate goal would be to make a game that people look back on and say it set a new standard, or was the predecessor of a new style."

U tome je itekako uspio.
Da stvarno ima pravde ovaj bi čovjek dobio sav budžet i kreativnu slobodu koju zaslužuje.
Genijalac!!

6 dana kasnije

Je li tko igrao Fallen Legion?

https://www.youtube.com/watch?v=6shcEMN11xA

Ovo izlazi na Switchu krajem idućeg mjeseca i čini se zanimljivim. Borba dosta podsjeća na Grand Kingdom.

Having already slashed up a storm on other platforms, the Fallen Legion series is finally making a beeline for Nintendo Switch - and its arriving in 2018. The new Rise To Glory collection will unite Fallen Legion: Sins Of An Empire and Fallen: Legion: Flames Of Rebellion (which were previously released on PS4 and PS Vita respectively) for the very first time, as well as packing in new routes and extra content to make the fresh collection all the more appetising to new and old fans alike.

The Fallen Legion games tell the story of a war for the land of Fenumia, with each game following the same conflict from the perspective of each side (in this case it's Princess Cecille's story in Sins Of An Empire and the man leading the coup against her, Legatus Laendur in Flames Of Rebellion). It's a neat little concept, with control of your 2D squad locked to the face buttons. Add in the ability to choose the path of each game's story via decision-based cards and you've got one fast-paced tactical RPG on Switch.

(sours: http://www.nintendolife.com/news/2017/12/fallen_legion_drops_onto_switch_in_2018_with_the_rise_to_glory_collection)

Uz Mercenaries Saga Chronicles i Regalia of Men and Monarchs (doduše, ova druga mi se čini zanimljivijom, iako MS Chronicles ''baca'' na Final Fantasy Tactics), ovo se čini kao nešto što bi moglo poslužiti da se skrati vrijeme do izlaska Octopath Traveler-a.

9 dana kasnije

Cloud

Preporuka za Personu 3. Odigrao sam PS2 verziju i radi se o kvalitetnom naslovu koji ce ti oduzeti podosta vremena. Osobno trebalo mi je 90+ sati da bi zavrsio igru.

Poprilicno mracna i misteriozna radnja sa zanimljivim likovima vrlo okarakteriziranima, te i supporting castom i i NPC-evima koji ce te uvuci u zivotno socijalnu simulaciju popracenom vrlo dobrom pricom i zabavnim gameplayem.

Ako se dobro sjecam portable verzija ima i nekoliko dodataka u odnosu na original tako da definitivno preporuka.

(Ako zelis mogu ti napisati recenziju)