zx68
Bravely ima dobar combat, ali je grindy i priča na jednom dijelu krene toliko loše da ćeš odustati od igre. Super je za odigrati trećinu igre i ugasitit. Barem je meni tak bilo, ne znam ni sam kak sam se natjerao preći sve te Bravelyje.
Octopath 0, 1 i 2 - dvica odlična, nulu još nisam. Jedinica je lošija dvica. Generalno mi se ne sviđa ta perspektiva likova, ali volim old skul turn based combat i Octopath ima baš dobar.
Dragon Quest svakako, trica mi je daleko najbolja, ali sva 3 obavezna za odigrati.
Live a Live je baš fina, kraća stara igra, sličan art i jako slična Octopathu zapravo, ali combat je više grid-based, makar ne odudara previše od klasičnog turn-baseda. Ono što je meni fascinantno je kak je pisanje bilo 10 puta bolje i on point prije, točno vidiš da u 10 rečenica sve kažu, nema 30min pretakanja kao u Trailsima npr.
Imaš i Triangle Strategy koji je taktični RPG, meni osobno nisu dragi pa nisam igrao, ali čuo sam samo hvalospjeve.
Imaš i Star Ocean 2 Remake, sličan style i jedan od meni osobno najboljih PS1 RPG-a, i svakako bih ti to toplo preporučio.
Naravno, i jedinica postoji, isto je odlična, meni su prva 2 i najbolja u serijalu
Suikoden 1 i 2 Remaster koji je stvarno uložio vrijeme da portaju 2 najbolja nastavka na moderne konzole i uživao sam kao prase u igrama, drže se junački i remasteri su fenomenalni.
Imaš Chained Echoes, igra od jednog lika, malo podsjeća na pixel FF12, i meni je bila odlična. Fasciniran sam što je 1 čovjek napravio, zabavnije je od gro igara koje su imale budžet kakav ovaj lik nije imao.
Imaš i Cosmic Star Heroine, OST je vrh i igra je baš ono super mali RPG koji svakako preporučam.
Ara Fell - nisam probao još, ali sličan stil.
Sigurno ima još ponešto, ali ne mogu se sjetit sad iz glave.