montoya
Da je samo Tales-a. Odigrao sam u svom gamerskom vijeku 300+ naslova iz svih žanrova od survivor horora, akcijskih avantura, stealth naslova, platformera, FPS, RTS, strategija, sportskih i utrka, a kad bi točno brojao zasigurno i puno više i iz toga razloga držim da dosta toga znam kako iz samog JRPG žanra tako i ostalih.
Što se tiče samog JRPG žanra teško je naići da je netko poznavatelj onih hidden gemova ili pak slabo recenziranih i čak nepoznatih igara jer se radi o žanru koji je dosta slojevit. Igre poput Shining Tears, Shining Force pa zatim noviji naslovi u doba PS2 poput Neo i Exa, Odin Sphere, Vandal Hearts, Drakengard, Baten Kaitos, Phantasy Star, Radiata Stories, a i nešto noviji poput White Knight Chronicles, Agarest, Natural Doctrine i tako dalje - malo ljudi može ući u dublju, ako i ikakvu diskusiju. Ovdje s foruma par ljudi vjerujem kako su upoznati sa spomenutim igrama, ne računajući one popularne i novije, te one zvučne. One mnoge druge manje poznate ili potpuno nepoznate iz žanra koji datiraju u zlatno doba JRPG-ova mislim da bi mogli znati;
foggy
sanzo
dormin
kabegami
Vjerujem kako bi mogli znati one stare JRPG naslove iz doba čak SNESA i Sege Saturna za koji je upravo Phantasy Star prepoznatljiv, a ujedno je i sama ikona konzole iz žanra.
Tako da ako imaš kakvih pitanja ili želiš preporuku slobodno pitaj.
Što se tiče Tales of - gledaj na to ovako; Symphonia ako želiš priču, likove, atmosferu.
Graces f ako želiš fluidan, brz i dinamičan combat.