Posudio sam frendu Wii U sa ovim remek djelom. Već 3 dana ne spava, ne pije, ne jede baš ništa.
Jel tako crnjo? master Šo
ma nooooo, imam samo 38 sati dosad, fuj ta igra
ne znam zašto bih je hvalio, svih vas par koji su prešli znate već i predobro koliko je dobra. i iako je igra minimum za 9.5 nisam još završio ali zato ću nabrojati loše stvari jer eto..zabavnije je malo kenjkat a i bodu u oči jer od ovakve igre se traži samo čisto savršenstvo. dakle:
- odmah u startu za nekog tko dolazi sa PS na WIIU navikavanje na pladanj i malo čudnu shemu kontrola za nekog sa PS traži malo neugodnog vremena (npr.default skok gore, cancel tipka dolje), potreba za punjenjem svakih nekoliko sati
- motion kontrole su blago rečeno davež na pladnju i sretniji sam bez njih. da se razumijemo prošle dvije zelde TP i SS (obje awesome igre) sam prešao na WII i motion iskustvo sa wiimoteom je bilo puuno bolje i preciznije ali opet nije ovdje baš nešto ni bitno
- šta još...fajt je malo plitak i na arkadnu stranu, lock-on je užas, nešto najgore što sam ikad igrao iz trećeg lica, da je ovo fokus igre ne bi bila ni za 5/10, link se ponekad odbija zaključati na protivnika ispred sebe samo zato što ne gleda naprijed iako kamera gleda. a na protivnika od iza mogu zaboraviti da će se link sam okrenuti pa makar i samo 1 metar iza mene, mogu samo popušiti fine batine :)
- kidanje oružja i opreme. više davež nego nekakav survival feature. doslovno pretučem tri lika i najljepši mač se pretvori u prašinu. ono...nooooooo. strašno frustrira čak i sad debelo u igru, izgubio sam prekrasnih komada koje bih rado zadržao ali kakva korist od držanja ako ih ne smijem upotrijebit :( :(
- svijet je pregolem, znači ako sam ikad sumnjao da nešto može biti preveliko u igri e pa može. ovo je istovremeno i plus i minus ovisno u kolikoj sam trenutnoj žurbi. naravno problem nestaje sa otključavanjem hramova ali doći prvi put negdje je izazov sam za sebe :)
- priča je i dalje na slatkastu stranu i malo plitka, nekakav iskorak u tom pogledu sa novom zeldom uopće nije napravljen, barem po onome što sam vidio dosad. ganon zelda link hero master sword bla bla boring
to je to, sorry fanboji ako vas ima. nisam mislio ništa loše, igram GOTY materijal i ne bih trenutno igrao apsolutno ništa drugo. uživam u istraživanju i slobodi da mogu ići u praktički bilo kojem smjeru pa i na endgame ako želim, predivno. još toliko shrineova za skupiti, toliko skakavaca za pronaći (korok), tko zna šta se još skriva na horizontu. nema druge nego stisnuti mač u ruke i otići vidjet. ocjena: amazing
(samo da spomenem, zadnje sam prešao predivni i u neku ruku slični Horizon i s njim se zelda bori za no.1 mjesto kod mene. ali Zeldi uopće ne mogu za zlo uzeti audiovizuale jer su na svoj način fenomenalni i prije ili kasnije će me natjerati da kupim Switch, čim tamo stigne i Samus Aran wink wink nudge nudge )