Dojmovi nakon prva 4 sata:
Kao što ste već mogli i vidjeti (i čuti) u trailerima, u ovoj Zeldi imamo i glasove, no nije da sam ih baš nešto puno čuo; samo malo na početku. Igra počinje tako što se Link budi u nekakvom hramu (recimo da je bio zamrznut ili tako nešto), pokupi neki relic koji neodoljivo podsjeća na novu Nintendovu konzolu i - igra kreće!
Ne želim zvučati previše optimistično, ali... ovo je dobro. Neću reći da je za desetku, nisam još ništa vidio, samo trčkaram naokolo i sakupljam hranu, ali jebemu, kakav lijep početak igre! Loadinga uopće nema dok ste na world map-u; samo kada ulazite i izlazite iz dungeona. Što se pada frejmrejta tiče, desilo mi se samo na jednom dijelu (gdje je previsoka trava), ali to je bilo na kratko i zbilja ne smeta. Možda je poslije gore, a možda je kod mene ''normalno'' to zato jer mi je TV 720p (jer, navodno, ne trza toliko dok se igra prijenosno). Da, probao sam i jednu i drugu varijantu i zasad nemam neki koji bi preferirao. Ova konzola je stvarno jebena stvarčica, fakat mi se sviđa što je kontroler ''odvojiv'', uopće ne čuješ malu dok radi. Link ide posvuda; ako vidiš planinu, on se tu penje. Vidiš zid, on se penje. Mislio sam da Reggie sere za vrijeme one prezentacije kod Fallona, ali nije. Možda se to u početku čini malo bedasto da Link baš svuda ide - meni malo jest kad sam gledao filmiće na Youtubeu - ali brzo skužiš zašto je to tako. Iako na samom startu imaš taj jedan glavni quest, igra vam dozvoljava da i bez svih onih pomagala, koje ćete tek kasnije pronaći za ugodnije putovanje, već krenete istraživati veliki svijet. Protivnici su standarno slabi, no isto tako, ubrzo ćete naići i na one daleko jače koji će vas zatući sa samo jednim udarcem, pa se nemojte začiditi ako odmah na startu par puta vidite i game over. Isto tako, možete se malo bahatiti i probati skočiti sa visoke planine - rezultat će biti isti. Game Over. Srećom pa je autosave čest, pa nećete izgubiti dragocjeno vrijeme ako vam se to desi. Novo uvedeni weapon durability uopće nije loša ideja, a oružje ćete ionako pronaći na doslovno svakom koraku. Luk se isto polomi nakon nekog vremena, količine strijela su ograničene. Početni hramovi su lagani, valjda da nas ne odbiju odmah na startu, i neopisiv je gušt kada se sa novoosvojenim skillom/predmetom vratimo na glavnu mapu, u ''veliki svijet'', i počnemo ih koristiti nebi li došli do teško dostupnih item chest-ova ili razbili pokoju kamenu blokadu.
Promjena noć/dan je (pre)brza i to se nekima možda neće svidjeti, ali eto, tako je kako je. Uhvatio sam par skrinšota; htio sam ih baciti na sajt, ali mi konzola nije prepoznala USB. Kasnije vidim u opcijama, piše da se mora restartati kad se USB / MicroSD kartica ubaci (wtf?). Nije mi se dalo zajebavati s time, bojim se da mi karticu ne učita kao eksterni hard disk, lol.
Inače da, nevezano za Zeldu... Switch-ov meni je jednostavan i pregledan; to je bitno.