Proizvođač: Nintendo EP
DIzdavač: Nintendo
Platforme: Wii U, Switch
Žanr: Akcijska avantura/RPG
Datum izlaska: 3.3.2017.

• devetnaesti nastavak serijala The Legend of Zelda, prvi originalni za Wii U te jedan od launch naslova za Switch- priča: Link se budi iz dubokog sna u zapuštenom kraljevstvu Hyrule te saznaje da Calamity Ganon (zarobljen u dvorcu Hyrulea) prikuplja svoju moć kako bi se oslobodio, a Link dobiva zadatak da ga u tome spriječi- suprotno ustaljenim pravilima, priča je potpuno opcionalna te će se moći završiti igru bez progresa kroz samu radnju- igra će sadržavati ogroman svijet (oko dvanaest puta veći od svijeta Twilight Princessa), nelinearan pristup s manje definiranim smjernicama istraživanja poput originalne Zelde- glavni lik Link ovaj put ima mogućnost skakanja i penjanja na gotovo svaku površinu- istraživanjem svijeta igrači će skupljati razna oružja, opremu, predmete i hranu koja će se koristiti za obnavljanje energije (moći će se jesti sirova ili kuhanjem dobivati dodatne bonuse)- oružja će se korištenjem trošiti, a neka će imati i više različitih namjena (npr. granom će se moći proširiti vatra, a štit će se moći koristiti za spuštanje niz padine)- prisutna je izmjena dana i noći, vremenskih uvjeta, a tijekom noći će se pojavljivati dodatni protivnici- jedan od glavnih itema je Sheikah Slate; prikazivat će mapu svijeta, moći će se koristiti za izviđanje i postavljanje smjernica za kretanje te će se moći nadograđivati raznim runama (npr. dvije vrste bombi, magnetizam, kreiranje ledenih blokova na vodenim površinama, sposobnost zaustavljanja vremena oko objekata) koja će se pronalaziti u Shrineovima (vrsta mini-dungeona kojih će biti više od stotinu)- Wolf Link će se moći prizvati kao pomoć u igri pomoću amiibo figure, a igra će podržavati još nekoliko amiibo figura (Link archer, Link rider, Zelda, Bokoblin i Guardian)

4 dana kasnije

https://youtu.be/7y1VKSVeGD0

The highly anticipated Wii U Zelda game won't be out until next year, series producer Eiji Aonuma revealed today in a development update video.

Nintendo also noted on Twitter that the game won't be shown off at this year's E3 in June.

This may come as a surprise to some as Aonuma just said in December that the upcoming Zelda was on track for 2015. So what's the holdup? It turns out that Aonuma and company have been discovering all new gameplay possibilities as they've been designing the first fully open-world Zelda adventure.

"In these last three months, as the team has experienced firsthand the freedom of exploration that hasn't existed in any Zelda game to date, we have discovered several new possibilities for this game," he explained. "As we have worked to turn these possibilities into reality, new ideas have continued to spring forth, it now feels like we have the potential to create something that exceeds even my own expectations."

"We are no longer making our 2015 release our number one priority. Instead, our priority is to make it the most complete and ultimate Zelda game," he added. "I hope to use the added time to make The Legend of Zelda for Wii U into a game that will reward you for your patience."

http://www.eurogamer.net/articles/2015-03-27-the-legend-of-zelda-wii-u-delayed-until-2016?utm_source=twitter&utm_medium=social&utm_campaign=socialoomph

Moje predviđanje se pokazalo nažalost tačnim.

Da sam iznenađen, nisam. Ipak mi je još uvijek draže kad izdaju gotovu igru, nego kad ju pečiraju do besvjesti. Želim kupovati gotove proizvode. Zahvaljujući gotovim proizvodima uopće postoji retro gaming.

Ne kažem ja ništa, dapače iznimno mi je drago ;D.

Odgoda ne smeta jer Miyamotova izjava iznad sve govori, no šteta što neće biti prikazana na E3 sajmu.

Neka samo oni uzmu svoje vrijeme. Sve zelde do sada su bile masterpiee pa ne vjerujem da ce ova biti ista drugacija  8)

Bas pricao jos na VGA dok su pokazali sa solidom da nema sanse 2015.
Svaka odgoda je dobra stvar.

Eh, bilo bi zgodno da je negdje prije Božića ove godine release date 
Al neka, samo nek ju ispoliraju i bit će to hitčina i system seller samo takav.

Sve je to super ALI u ovom konkurentnom trzistu gdje sony ubija prodajom ps4 a MS ima sve novce ovog svijeta wiiu ima najmanje vremena.......

A ja bi baš rekao suprotno - da je u slučaju Wii U vrijeme potpuno irelevantno, da će svi koji kane kupit Zeldu, kupit bez obzira kad izađe jer su lojalni te da ovo dvoje i nisu neka konkurencija Nintendu jer N ima "neku svoju posebnu tržišnu nišu".

Možda se i varam, al nekako mi sve upućuje da je to tako.

A ja bi baš rekao suprotno - da je u slučaju Wii U vrijeme potpuno irelevantno, da će svi koji kane kupit Zeldu, kupit bez obzira kad izađe jer su lojalni te da ovo dvoje i nisu neka konkurencija Nintendu jer N ima "neku svoju posebnu tržišnu nišu".

Možda se i varam, al nekako mi sve upućuje da je to tako.
Kuzim sto zelis rec ali trziste je okrutno i tu se nema bas previse mjesta za manevriranje kad su ti konkurenti ps4 i xone.Prodaja je ono sto te korporacije racunaju sentimentalnost ostaje za nas gamere :)

mjesec kasnije

Doživio sam šok kad sam vidio da su je odgodili. Da su barem okvirno rekli kad će izaći, a ne ovako. Strah me da ćemo morati čekati sve do kraja 2016 :(

Inače mi je The Legend of Zelda u top 5 serijala svih vremena. Prešao sam Wind Waker, Twilight Princess i Skyward Sword.
Planiram kupiti 3DS samo zbog Ocarine i Majore remastera!

mjesec kasnije

http://www.ign.com/articles/2015/06/16/e3-2015-the-legend-of-zelda-still-coming-to-wii-u

23 dana kasnije

Dosadno mi na poslu pa ajde da malo zakačim stare slike. Možda tako prizovem da nam pokažu nove slike ili informacije xD

Znam da će izaći za Wii U. Samo me strah koliko će NX konzola biti jača, ako je suditi po rumorima neće puno i onda neće biti velika razlika između Wii U i NX verzije. A najviše od svega me nervira jer još ništa ne znamo službeno di će sve izaći Zelda i jačinu NX.

Ako izlazi 2016 onda mi je uz Horizon i The Last Guardian najočekivanija igra godine i veliki kandidat za goty.

Znam da će izaći za Wii U. Samo me strah koliko će NX konzola biti jača, ako je suditi po rumorima neće puno i onda neće biti velika razlika između Wii U i NX verzije. A najviše od svega me nervira jer još ništa ne znamo službeno di će sve izaći Zelda i jačinu NX.
Sumnjam da će NX doći na tržište već sljedeće godine. Zelda će već biti objavljena za Wii U (barem bi trebala biti), a kasnije na launchu nove konzole možda bude verzija igre za NX. Kao što kažeš, pitanje je snage hardvera NX-a i kakva bi točno bila razlika.

20 dana kasnije

Zelda je sada u TBD statusu. Znači li to još veću odgodu?

http://wiiudaily.com/2015/07/legend-of-zelda-for-wii-u-listed-as-tbd-now/

A šte reći, koju posluku porati? Ako ne izađe sljedeće godine razlog neće biti usavršvanje igre za Wii U, nego istovremeni izlazak za obje konzole kao TP.

Ali ako ne izađe 2016 stvarno ću biti razočaran i to jako. Jedino kako bi malo mogli ublažiti čekanje da na ljeto izađe Twilight Princess HD. 2009 sam je prešao tako da sam dosta toga zaboravio i bilo bi super proći još jednom u punom sjaju.

3 mjeseci kasnije

Eiji Aonuma & co. će u studenom dati vijesti o Zelda igrama za Wii U te o 30-godišnjici serijala što će biti iduće godine. Budući da se govori u množini o Zeldi za Wii U sasvim je izvjesno da će se i Twilight Princess HD dogoditi.

http://www.zeldainformer.com/news/news-regarding-zelda-u-will-be-coming-in-november-from-a-famitsu-interview

23 dana kasnije