Brži, aktualniji i na kraju besplatan OS koji Microsoft softverski podržava postaje svakim ažuriranjem sve kvalitetniji te za mene bolji od sedmice. :)
Kolega, "štetočine" se dobijaju phishingom i skidanjem divnih fajlova poput "xxxsabinabalerina16xxx", a ne ostajanjem na prokušanom softveru. (Ja osobno nemam niti antivirus niti firewall već 5 godina na Win7 i nikakvih problema nemam jer zapravo znam stisnuti adblock botun u browseru i stvari se piratiziraju iz pouzdanih izvora.) Ne postoji sigurnost u smislu da magično OS sam riješava probleme, sigurnost je da kompjuter ne daš nikome manje informatički pismenome, pogotovo starijim članovima obitelji koji u pet minuta mogu izbrisat system32 jer su htjeli vidit slike s ljetovanja vodoravno a ne okomito. Mogu razumit ako je netko IT menađer u nekoj firmi pa firma mora davat guze MS-u za specifične stvari, oke, ali za osobnu korist i "sigurnost" Win10 je apsolutno nepotreban. Mogu razumit i Win8/10 na mobilnim platformama jer je sigurno prilagođeniji tome, ali ko živ koristi MS-ove mobilne platforme???
Koje to igre ne podržavaju Win7 da mi je znat. Jel tribamo ulazit u to da nikoga nije briga za novi DirectX, pogotovo sad kad je i Vulkan tu? Windowsi tu veze nemaju, nego koliko para MS daje da su na nebulozno retardiranome Windows dućanu.
A to da Prozori špijuniraju naveliko nije nikakva tajna, niti da moraš imat Enterprise edition da bi iole mogao prismrditi potpunoj privatnosti, to je bilo kristalno jasno od momenta kad su rekli da je besplatan. Negiranje toga sa "moš samo to isključit lol nije problem" (što, opet, nije istina ako nemaš Enterprise) je potpuno jebeno zastrašujuće, pogotovo s obzirom da Google već ima tvoj profil ovako i onako. Ubacili su isti taj monitoring i u Win7 sa updejtovima, ali blažena piratica koja se ne updejta nema toga i radi ko urica.
Ljudima je danas cijeli život na mobitelu, sve i jedna aplikacija "mora" za rad imati pristup slikama, kontaktima, mailu, bogtepitaj čemu sve ne, ali kad je u pitanju PC OS, tu ljudi odluče povući crtu privatnosti. :)
Većina ljudi su (tehnološki) idioti, to je ništa novo. Nisu ni mobiteli ništa bolji po tom pitanju.