U kako ovo dobro izgleda 

Još da imaš mašinu za uključiti bolji AA bilo bi perfektno.

Kako je laptop, dobro i ovo 
Biće i to jednog dana.

Xenoblade

Kako su ovo bezvremenske igre, rekoh hajd' da odigram nekih 15-tak minuta, i na kraju se zabavi 2h.
Tačno sam se vratio u period kad sam bio klinac.

Solid Snake
Metroid Prime je, za ono doba, bio čista perverzija. Kapi kiše koje lagano klize po viziru...
Nije bez razloga proglašen (od strane mnogih) najboljom GC igrom.

Inače, jel' bi mi mogao netko kazati ima li kakav dobar emulator za Dreamcast? *plus link za isti* Morao bih odigrati par igri.

nullDC

Za primjer imaš slike koje sam stavio u Shenmue temu, više manje odličan emulator, lako za konfigurisati i dobro optimiziran.

Isto bih preporucio nulldc, probao na par igara i radio je perfektno ( bilo je to davno ne znam da li imaju neki update). Mene interesuje sljedece, da li je pcsx2 updateovan i da li ga je neko probavao na relativno slabijim racunarima ( trenutno sam prinudjen koristiti E 8400 procesor 3.0).

Ja sam skinuo nedavno verziju PCSX2 1.2.1 (r5875) - mislim da je to zadnja.

Da li za taj nullDC trebaju kakvi pluggini i ostale gluposti za koje ću morati prekopati pola interneta?

Znaš kako, ja sam nedavno isprobao zadnju verziju i nisam zadovoljan napretkom da budem iskren.
Tj. kad pogledam "konkurenciju" (dolphin).

Tačno zavisi od igre do igre, jedino su FF zlatan primjer, ovo ostalo moram uključiti hrpu speedhack-ova da ide na solidnoj brzini (i opet bug-ova kao u priči).

Kod mene je i5 3230m.

Veigue, ne treba, čekaj da ti nađem link.

Edit.

http://www.theisozone.com/downloads/dreamcast/emulators/nulldc-104-final-with-bios/

Samo to downloadaš.

Uglavnom da, nisam rekao misao cijelu. Skinuo sam tu verziju emulatora, upalio Digital Devil Saga (sa speedhackovima, naravno), 3x Native rezolucija, ide normalnom brzinom.
Ja happy. Samo da nađem vremena da to opet odigram.

EDIT:
Hvala na linku Solid Snake ! 

Np, ako igras sa gamepad-om, ovako konfigurišiI onda odi u options-->maple-->port A--->config keys

Hvala ti, druže!

*odoh skinuti Grandiu 2*

Damn kako taj smg dobro izgleda malo sam se zazelio nintenda,moram probati taj dolphin.
Solid jel igras gamepadom ili?

Nije mi se dalo štimati, pa sam na mišu i tastaturi. Jer je miš nekako pogodan za onaj pointer.

Ali SMG 1 može i a gamepad-u, iako ćeš u nekim situacijama imati poteškoća, odnosno gdje zahtjeva preciznost onog pointer-a.
Ali za razliku od SMG2, ovaj se može igrati.

Meni je žao što SMG2 i Skyward Sword moraju imati one dodatke (pogotovo Skyward Sword, sa onim motion dodatkom na kontroler), ali budem i to nabavio nekad.

Inače, stvarno, ali stvarno su dobri programeri iza dolphina, vrh!
Kad ja mogu na laptopu igrati u full HD skoro svaku GC/Wii igru (damn, Xenoblade ide i na 4x), dovoljno govori.

Ako nekad još nadogradim svoj desktop pc, to će biti vrh.

Javi uglavnom ovdje ako gdje zapneš, samo budi siguran da skineš tadnju verziju (ne onu official).
Googlaj latest build dolphin :-).

Budući da se ovdje ne smiju stavljati likovi za romove (bar sam tako skužio), da li bi mi netko mogao na PM šibnuti likove za PSP igre FF Type-0 (prevedeni) i/ili 3rd Birthday, a da nije torrent?
Znam za NitroRoms, ali oni zahtijevaju registraciju da bi se mogli skinuti fajlovi veći od 1GB (što ove 2 igre imaju), a meni se to pak neda; imam svoje razloge.

Pa... ono... hvala unaprijed?

Polako, ali sigurno napreduje Xenia

https://youtu.be/phpgy3kfzUY

https://youtu.be/mVKQF_F8ylA

https://youtu.be/OhsyqaHvlXk

Resident Evil Zero se za razliku od prije godinu dana, fantastično vrti na novom build-u.
Problema sa zvukom nema, konstantnih 30 fps-a.

Koja ironija. Igra koja se zove Resident Evil Zero je kronološki prvi, ali ujedno i zadnji survival horror RE naslov. :(

Doduše, mogao se na Dolphinu on pošteno odigrati odavno, na starijim verzijama, bez ikakvih usporavanja, samo što je zvuk (glazba, da budemo precizni) bila koma.

Koja ironija. Igra koja se zove Resident Evil Zero je kronološki prvi, ali ujedno i zadnji survival horror RE naslov.
A RE4 nije survival horror? Kad te grupa ganadosa i dr. Salvador s motornom pilom skupno napadaju, trebalo je to preživjeti. A i ostatak igre nisu baš sukobi jedan-na-jedan. A onda kasnije štiti Ashley... Frka je to bilo prelaziti. Al, dobro, nevermind.

Inače, od emulatora sam koristio samo one za SNES i GBA da nadoknadim propušteno gradivo. Trenutno na Wiiju imam instalirane dotične emulatore, a i bolje mi je nekako igrati preko konzole naspram PC-a.