Još jedna tema osuđena na ranu propast, ali mislim da je i bolje na ovakav "redditovski" način otvarati teme, pa koliko traju nek' traju.
Vjerujem da ste svi više puta naišli na nazive filmova koji su vas odmah zainteresirali - bilo da se radilo o nečemu intrigantnom ili samo urnebesno glupom. Stoga je svrha ove teme da podijelite naslove takvih filmova. Ja ću započeti.
Slab sam na rečenične naslove, stoga mi je ovaj danas opet upao u oko, iako ga još nisam pogledao:
As I Was Moving Ahead Occasionally I Saw Brief Glimpses of BeautyCave of Forgotten Dreams mi je i dan danas jedan od najboljih naslova koje sam susreo. Poetičnost ovoga naziva bila je dovoljna da u meni pobudi mnoštvo mentalnih vizuala, pa sam ga instantno otišao pogledati. Ovo mi je bio uvod u Herzogov opus i mislim da je dobar odabir za sve koji se još nisu susreli s ovim režiserom. Radi se o dokumentarnom filmu o francuskoj špilji Chauvet, čiji su zidovi dom najstarijih crteža na svijetu. Odmah je jasna poveznica s naslovom. Također jedan od omiljenih mi dokumentaraca. I neću dalje spominjati Herzogove filmove, ali mogao bih navesti još barem deset naslova.
Potom bih spomenuo
Jiro Dreams of Sushi. Kao što rekoh, opet tip naslova koji me uvijek privuče.
The Salt of the EarthWhere is the Friend's Home? - upitna rečenica = clickbait. Da ne bi bilo zabune, radi se o odličnom filmu.
If I want to whistle, I whistleDr. Strangelove or: How I Learned to Stop Worrying and Love the Bomb Ensemble for SomnambulistsWhat Dreams May ComeStatues also DieInto Great Silence - ovoga se dobro sjećam kako me clickbaitalo s posterom. Još jedno instantno gledanje čim sam naletio na njega.
Za kraj moram ubaciti jedan koji je čista suprotnost:
Gayniggers from Outer SpaceTo je to za sad od mene.