Ja sam općenito igrač fps igara iliti first person shooter. I jučer listam po svojoj library na ps4 i naletim na Killzone Shadow Fall.
Pomislih ajde idem ju skinuti ipak je to prva exlusiva za PS4. Ljudi ja sam uopće zaboravio koliko je ta igra fenomenalna!!
Grafika, fizika, mehanika, net coding, community!! Zašto je ova igra zaboravljena, jel izašla u pogrešno vrijeme?
Ja mislim da bi bila hit da je izašla prije godinu dvije iako je Sony morao predstaviti svoju konzolu sa nečim.
Krenuh kampanju ponovo, sad sam na pola, koja je brutalno dobra.... Sad prije sat,dva multiplayer... to je toliko dobro odrađeno da nemam riječi. Nakon svih ovih godina igranja fps-a na PS4 mogu se čak i usuditi reći jedna od najboljih pucačina koje sam imao priliku igrati...Slažete li se sa mnom??
Zašto je Killzone Shadow Fall zaboravljen?
Igra je solidna. Ništa više od toga.
Zaboravljena je jer je bila launch igra i zato sto je...OK? Solidna? Prosječna?
Nije loša ni katastrofalna kao sto neki tvrde. To je toliko daleko od istine.
Ali eto ti odgovora zašto je zaboravljena.
Da je primjerice Uncharted 4 izašao u to vrijeme ne bi bio zaboravljen. Zato što je ipak premium igra.
KZ je solidan.
Zasto je zaboravljena? Vj zato jer je izasla prije 3 i pol godine, a nove igre izlaze redovito. Pogotovo FPSovi...
Također joj nije pomogla ni cinjenica da je GG zaboravio ubacit jednu jako bitnu stvar u MP na launchu, po cemu je KZ mozda i najpoznatiji... Ingame klanski sistem. To je definitvno utjecalo na mnoge igrace da relativno brzo (ako mozemo tako navest oko 50-100h MPa) napuste igru. MP je bio vrhunski, tu nema dvojbe. Bas sam nedavno opet bio bacio par meceva sa legom da malo vidimo kakvo je stanje. Ima jos dosta igraca, no nazalost uglavnom u TDMu :(
Ugl. smatram da je zapostavljanje klanskih kostalo jako velikog dijela communitya, ali jbga prekasno su se sjetili toga... Moj klan (koji je bio jedan od najboljih u svijetu tokom KZ3) bi sigurno igrao daleko vise da nisu napravili tu pogresku :)
SP bolje da ni nespominjem. Prosjecan kako je Nexus rekao... a smatram da kod rijetkih FPSova SP utjece na "zivot" i trajnost igre.
Prvi i drugi Killzone su mi u top 5 najboljih FPS-a koje sam igrao.
Prvi mi je imao fantastičnu kampanju. Najviše zbog neke posebne atmosfere.
Drugi mi je imao nešto slabiju kampanju ali MP je bio čudo u ono vrijeme. I dan danas mislim da je Warzone najbolji mod ikada u nekom FPS-u.
Killzone 3 me razočarao. Jako slaba kampanja i solidan MP ali dosta slabiji od dvojke. Igre sam se brzo riješio.
Imao sam jako velika očekivanja kada je Shadow Fall prvi put prikazan. Očekivao sam igru u rangu dvojke ali nažalost nije bilo tako.
Od kampanje sam odustao vrlo brzo. Iako je imala svojih trenutaka generalno mi je bila monotona.
MP je čak i bio dobar ali nabavio sam PS4 nešto kasnije kada je većina moje ekipe prešla na BF4 tako da sam malo igrao SF.
Nije mi se dalo igrati sam.
I eto... vrijeme je napravilo svoje. Izašlo je dosta drugih FPS igara koje su IMO bolje od Shadow Falla i to se sada igra.
Opet se nadam novom nastavku Killzonea. I volio bih igru sličnu dvojci koja je još uvijek bez konkurencije najbolji Killzone.
Zaboravljena je zato jer je ispodprosječna.. imala je sve predispozicije postati vječni hit ali je failala..
Ima besprijekornu grafiku, odličnu fiziku i osjećaj napucavanja, ali šta to znači kad je priča loše odrađena, puno klišeja, dosadan gameplay, kasniji trenutci sa lebdjenjem na Hellgan neću ni spominjati.. jedino što mi se u igri dopalo je završna stealth misija.. jedina prava stealth misija u cijeloj igri.. da ne pričam o AI-u protivnika.. u odnosu na KZ2 koji neće nikad biti zaboravljen, AI je tamo jebeno rulao, atmosfera je bila puno bolja, i hardcore elementi FPS gameplaya uvelike su se razlikovali od ostalih sličnih naslova.. u Shadow Fallu sve su više podredili širokoj zajednici (čitaj pojednostavnili - poglupili)..
eto možda sam previše kritičan ali odigrao sam igru nedavno i zaboravio ju već drugi dan.. kao teški fan KZ serijala igra me razočarala, jer nisam očekivao solidnu igru nego hit.. zato i kužim ove likove koji pljuju po Andromedi, ako su uživali u prvoj trilogiji, i sad su dobili let down s Andromedom, ofkors da su razočarani..
Slažen se sa večinon, igra ima stvarno odličnu grafiku, napucavanje je odlično napravljeno i opet se osjetila težina lika za razliku od KZ3, no SP je bija dosadan i zaboravljiv, MP osrednji a takav FPS ne može opstat bez MPa. Ovo se prodavalo samo radi toga šta je bija launch naslov i tad je falilo kvalitetnih igara.
Nadoveza bi se na KZ1 , ta igra je izašla u krivo vrime išli su u direktan sukob sa Halo 2 koji je diskutabilno jedan od naboljih fpsa dosad i tu su pometeni. Da je izašla godinu dana ranije bila bi puno više poznata i hvaljenija.