Mislim da je ROTR kao sama igra solidan (uz sve probleme, kojih naravno da ima), i lagao bih kad bih rekao da se nisam zabavio, ali u pogledu priče je ispodprosječan. Lara ima nikakav character arc (za razliku od prvog dijela), kao lik se praktički uopće ne mijenja, a da ne govorim o njenim reakcijama na revealove. Priča ima toliko klišeja i nekonzistentnosti da je bolje da ne počnem sad sve nabrajati jer će post biti predug. Preokreti su predvidljivi, nema razloga zašto bi me bilo briga za ono što je njena "maćeha" napravila, kad gotovo ništa ne znam o njenom liku do te scene, a za Jacoba se zna tko je već u prvoj sceni zbog više razloga, da ne objašnjavam sad. Oba antagonista imaju slabašne pozadinske priče koje čak i nisu previše uvjerljive, a što se tiče Trinityja, bolje da ga nije ni bilo. Kroz igru je radio takve propuste da je već i u ranoj fazi igre izgubio sav osjećaj prijetnje. Organiziranost na razini Boleka i Loleka. Baš se vidi kako je priča stavljena u kut te se morala prilagođavati gameplayju, što se vidi i po tome koliko je toga moralo biti ispričano kroz collectables-e i audio logove (među kojima je jedan služio i za kratko objašnjenje cijele pozadinske priče antagonista). Sve u svemu, plot i likovi su, nažalost, prosječni i zaboravni. Ja se nakon tjedan dana nisam više ničega sjećao da sam se zabrinuo za svoje pamćenje. No očito je samo priča bila treš.