Moram priznat da mi nakon onih uvodnih 30% igra izgubi na zanimljivosti.
Konstantin se nimalo ne razvije ko lik, Jacob isto niš posebno, a sam gameplay se svodi na ponavljanje i ponavljanje i ponavljanje.
U prvom prelasku me zadržalo da istražim 100% igre što sam i napravil, ali smori to lagano.
Igra mi se ističe po dobrom početku i prvih sati, kasnije nema ni 10% zanimljvosti jednog Uncharteda 4...nema ih potrebe uspoređivat uopće, ne znam po čemu bi ih uopće mogal a da ne ispadne poprilično loše za Laru.
RoTR nije nipošto loša igra i vrijedi ju odigrat, dapače, ali to je to. Ništa više, ništa manje, a očekival sam ipak puno više, a ne rip off prošlog nastavka.
Ono što me najviše nervira su "nemoguće" situacije gdje se uvijek nekako za dlaku izbjegne smrt. Toga ima apsolutno previše u igri i željeni efekt drame i neke spektakularnosti se prebrzo zamjeni sa kolutanjem očima dok Lara izvodi neki nemogući skok po n-ti put i pritom onako lijepo droljasto zastenje
Nije da toga fali u Uncharted igrama, ali tamo je to ukomponirano u igru na neki bolji i "simpatični" način, teško mi je to objasnit.
U4 je jako sličan prošlim trima nastavcima, ali ipak uspjeva bit poprilično drukčiji od njih.
RoTR je samo neki 1.5 u odnosu na prošli. Dobro odrađen nastavak, ali prepresličan.
Na polju likova i priče ne nudi nikakav konkretan pomak u odnosu na već spomenuti reboot, premda je početak obećaval. Ako ništa, ovdje bar nema krdo idiota koje stalno srećemo tokom igre.
Drugi prijelaz na survivor (prvi je bio na hard) je bio brzinsko odrađivanje posla, tek tolko da riješim. Igra nije nimalo teška.
Velim, zaslužuje kupnju i odigravanje, teško da će netko požalit zbog toga, ali nemože u isti red sa najboljima.