Zavrsio sam Cyberpunk 2077 Ultimate Edition (PC verzija).
Odusevljen sam. Cyberpunk 2077 je remek djelo posmatrajuci ga sa svakog moguceg aspekta.
Versatilnost ovog naslova, prema mom skromnom misljenju, je iznad svega dosad vidjenog u industriji. Nevjerovatna kolicina ulozenog truda u sve moguce segmente, krenuvsi od gameplaya, price, licnosti, atmosfere, soundtracka, mogucnosti slojevitog odlucivanja, te enormnoj varijabilnosti zavrsetaka. Jedan Phantom Liberty (DLC) je veci i mocniji od ogromne vecine AAA naslova.
Zaista nisam tip koji vodi diskusije o tehnikalijama i grafici, medjutim ne mogu, a da ne spomenem superiornost CP-a 2077 u odnosu na ostatak naslova u zanru, a i sire. Unatoc svom launchu, igra je danas optimizovana do tog nivoa da trenutno nema konkurenciju. Grafika i tehnicka izvedba CP-a 2077 je nesto najljepse i najfunkcionalnije sto sam dosad vidio. Ogromni open world koji je ziv i detaljan na svakom kvadratnom metru, a da ne spominjem predivne interijere koji su obradjeni do najsitnijih detalja. Night City je nesto najimpozantnije sto sam dosad vidio u nekom mediju, doslovno interaktivni Ghost in The Shell.
Imao sam tu srecu da uzivam u igri na maksimalnim grafickim postavkama u zakucanih 120 FPS-a, te sam objektivnog misljenja da je PC obligatoran za maksimalni dozivljaj Cyberpunka. Dugo vremena sam bio uvjeren da kvalitet i standard koje je postavio Half Life 2 ne mogu biti prevazidjeni, medjutim Cyberpunk 2077 je postavio nove standarde.
Predivno.