Igru sam trenutno sam isprobao pa ne mogu nešto pretjerano komentirati (želim završiti prije Fallout 4), no ovo što sam vidio, ne znam...sviđa mi se za sada. Posebice setting i spika jer ono...sve smo već odigrali što se tiče fantasyja i dobro je vidjeti malo nečeg drugačijeg :)
Također je normalno da igra neće ostaviti utisak kao Planescape: Tormenet budući da je zbilja (nemoguće) ponoviti to prvo "wow" iskustvo.
Po pitanju gameplaya, nisam nešto ni očekivao jer realno ovdje je glavni naglasak na priču. Nešto kao Telltale, samo "više RPG-ovski".
Inače što se tiče same recenzije, malo mi je štura za igru takvog kalibra. Recimo ovo:
S druge strane, priča je najjača karakteristika ove igre. No, usprkos bogatom svijetu i priči Monte Cooka, igra jednostavno ne uspijeva povezati glavnog lika (Last Castoff) sa igračem. Barem ne na onaj emotivan način na koji smo se naučili vezati uz likove u drugim igrama. Osobno, to u ovoj igri nisam osjetio.
Ovo mi realno ništa ne govori osim o potpuno subjektivnom dojmu recezenta. Recenzije jesu naravno u suštini subjektivan komentar na igru, no dobro je uvijek malo objasniti što je recimo, u ovom slučaju, uzrokovalo nemogućnost emocionalne konekcije s glavnim likom pa čisto da vidimo te argumente. Je li problem u formi storytellinga, karakterizaciji likova, nedovoljno backgrounda ili nešto deseto. Kada se nešto tako napiše, onda čitatelj može sam procijeniti koliko mu je nešto bitno u kontekstu povezivanja s likovima. A za priču je samo napisano kako je to "najjača karakteristika igre", iako zapravo ništa nije rečeno o njoj van konteksta dizajna igre što smo realno znali već nakon prvog gameplay prikaza.