FicoLegend
Isprobao normal i hard (ili hardcore, kako se već zove). Jedina je razlika u količini metaka koje možeš popiti, AI je i dalje jednako glup.
Odnosno ne konta koncept zaklona kada je isti zbilja potrebno upotrijebiti, ne reagira na protivnika koji je pol metra od njega, uz prekrasan pathfinding koristi najduže (i često najopasnije) moguće rute da dođe do ciljane točke itd.
Mislim, borba je sama po sebi dosta zabavna, no totalno su ubili neki izazov u igri uklanjanjem mogućnosti upravljanja suborcima i s tim mutavim AI-em. I ta vertikalnost gameplaya - totalno dvosjekli mač. Dok zbilja jako puno donosi dinamičnosti borbe, pritom pada u vodu komepletan level dizajn kao podrška gameplayu. Budući da je igrač realno jedini koji koristi jetpack, kada te recimo netko flanka jer nisi pazio, imaš brzinski quick win da se izvučeš iz te situacije. A i to flenkanje je retardirano i svodi se da se neprijatelji besmisleno zalete prema tebi pa ako prežive put, "flenkaju te", ako ne prežive, jbg. LOL
U suštini, prilično dobra formula originalne trilogije je razvodnjena za casual publiku, da se cijeli serijal još više približi širokim masama. Igra je sama po sebi dosta zabavna, no da trebaš koristiti mozak dok to igraš, zbilja ne moraš.
Cijeli UI mi je također užasan, ne znam na kakvim je drogama bio BioWare kada je dizajnirao to čudo.
Hmm, šteta. Nisam imao isprobati više težine, a borba mi je imala ogroman potencijal. I dalje mislim da će mi sjesti jer mi je sad sjela već, iako se slažem da se ubija određena taktičnost. Makar ta kaotična borba mi je nekako sjela. Ukusi. :)
Na kojoj težini igraš?
Inače nikad ne igram na višim težinama od Easy, ali ovo bi baš mogao probati
:
znam da je offtopic ali šokiran sam.. ja nikad ne igram igru na manjoj težini od Hard.. FicoLegend where is the Fun??
ja mrzim kad se šetam nekom igrom koju sam nadobudno čekao mjesecima ili godinama.. bolje da uživam na realnoj težini i produžim si gameplay i poboljšam koncentraciju nego da se prošećem igrom za par satiju.. nemam gušta ni filinga ako igram na Easy - tako mi se jedan frend hvali, prošao recimo CoD nekih 6-7 puta u tjedan dana .. ofc na Easy, a ja trgam na Veteran u tih tjedan dana i još nisam završio.. kako bi se ti onda snašao u nekom Dark Soulsu ili Niohu?
Treba to promatrati u kontekstu današnje umjetne inteligencije koja je nerijetko kaotična. U većini igara koje sam igrao na višoj težini riječ je o AI-u koji učestalo vara, u doslovnom smislu. Meni to osobno nije onda izazov i oduzima mi od zabave. Volim zaigrati igru i opustiti se, a napetost situacije osjetiti preko njene priče ili likova.
Što se tiče Dark Soulsa, nisam mu dao pravu šansu jer nemam gamepad kakav bih htio imati za takvu igru. Iako, ne možeš Souls igre uspoređivati s ostalim igrama. Riječ je o igri koja može biti frustirajuća, ali je uspjeh garantiran učenjem i svladavanjem tehnika. Jer se uči kako se neprijatelj kreće, kako napada.
U većini drugih igara to nije slučaj, već je više riječ o sreći. Prvo mi pada na pamet posljednja misija u prvom Unchartedu kada 99% toga ovisi o sreći.
Zato preferiram Easy, veći mi je gušt i tada mi igre stvarno služe kao hobi za opuštanje.
Isprike na offtopicu.
Ako si za daljnju raspravu, slobodno quoteaj ili taggaj u temi za Gaming chat. :)