Ryzen je više od gaming procesora, to je procesor za svestranog korisnika.
AMD javno izjavio kako neće dobiti svaku direktnu bitku s Intelovim procesorima
Svakako treba pričekati 6/12 i 4/8 Ryzene koji će se više klokati te parirati u single core.
Također 8/16 Ryzeni su u dosta testova bolji od 8/16 Intela koji je više od duplo skuplji npr. od 1700-tke te tu treba gledati paritet.
U svakom AMD je napravio izvrstan proizvod što je odlično za svih nas.
Mislim da se nece nista promjeniti u single core performansama niti u Ryzenu 5. Radi se o istom chipu s manje jezgri. Mnogi sumnjaju u firmware update koji bi to poboljsao, a to indirektno potvrduje i ovakva izjava Lise. Odlican posao s cjenovne strane.
Još da su podržali Windowse 7, imali bi tržišni instant win. Pričam naravno iz perspektive dostupne user base.
Yap, s jedne strane se kao ne fokusiraju samo na gamere (Win10), a podrzavaju iskljucivo Win 10, a s druge strane gledaju prema svestranim korisnicima (Win7) kojeg ne podrzavaju...
Ja iza toga vidim ili užurbanost da izbace novu seriju (kao da im nije trebao zilijun godina da napokon ostvare tehnološki napredak ne samo na polju stavljanja više jezgri/dretvi) ili podilaženje Microsoftu, koji pošto-poto mora dići bazu korisnika Windowsa 10 zbog dioničara. Kao što sam nedavno pisao u vijesti, udio Windows 10 je praktički upola manji od sedmice (mjereno na uzorku od nekih 160 milijuna aktivnih korisnika na netu, tako da je relevantna brojka).
Novi Windowsi nisu više besplatni i to je dodatan trošak za nekoga tko uzima novu konfiguraciju s Ryzen procesorom, a želi zajamčeno ispravan rad i potpunu podršku, koju AMD s novom serijom procesora pruža samo za Windows 10. Loš izbor, ali tko želi, valjda će si to već nekako opravdati,...većom trenutnom isplativošću AMD procesora u odnosu na Intelove (u nekim testovima), boljim hladnjakom, ili čime god već.
Kako mislis "nisu vise beplatni"?
Za upgrade, jel.
Kljucevi i dalje uredno prolaze.. Cak i clean install mozes aktivirati s kljucem sedmice ili osmice, neovisno o verziji windowsa.
To je lijepo od njih...ali ujedno pokazuje i koliko su očajni da povećaju bazu Win 10 korisnika, s obzirom da je službena vijest bila da besplatni upgrade vrijedi godinu dana za obične korisnike (što je isteklo još prošlog ljeta, koliko se sjećam).