Emilijo ti ovo nece oprostiti, sto si bio brzi.

Malo je bedasta usporedba u prodaji jer se točno zna koliki je omjer prodanih Wii U konzola a koliko PS4. A da ne spominjem činjenicu da ako želiš igrati igru na Switch-u moraš platiti cca 3K kuna gdje za Horizon plaćaš 60 eura...

Bedasto ili ne, prodaja je prodaja i clanak sluzi da prenese informaciju, kako su ucinili i brojni portali.
A i da si procitao clanak vidio bi da sam spomenuo upravo to za kolicinu prodanih PS4 konzola u usporedbi sa Switch i Wii U...

Pročitao sam članak i upravo zbog toga kažem da je bedasto jer omjer Nintendo korisnika i PS4 korisnika je 1. No kao što kažeš  prodaja je prodaja.

A u koliko se primjeraka prodao Horizon?

Nisu rekli tocnu brojku, to ce valjda Sony sam objavit

Malo je bedasta usporedba u prodaji jer se točno zna koliki je omjer prodanih Wii U konzola a koliko PS4. A da ne spominjem činjenicu da ako želiš igrati igru na Switch-u moraš platiti cca 3K kuna gdje za Horizon plaćaš 60 eura...
ali isto tako je i jedina igra trenutno koja je dostupna za switch, dok na PS4 postoji ogroman katalog igara. realno sam switch se trebao prodati u vise primjeraka nego horizon.

ali isto tako je i jedina igra trenutno koja je dostupna za switch, dok na PS4 postoji ogroman katalog igara. realno sam switch se trebao prodati u vise primjeraka nego horizon.
Sorry ali ne vidim logiku u tvom post-u, bez uvrede. Istina da je jedina igra, međutim ti da bi nju igrao trebaš kupiti konzolu od 350€ i još k tome igru od 60€ to je znači 410€ + PDV. Za tu cijenu možeš kupiti gotovo 7 primjeraka Horizon Zero Dawn! Daleko više ljudi ima PS4 nego Nintendo konzole, i uzevši u obzir da je istina da PS4 ima ogroman library jasno je da je Horizon Zero Dawn must buy naslov pa se ne čudim da je ispred konkurencije, no kao što sam napisao komparacija je malo nepoštena jer em omjer Nintendo kućnih prodanih konzola naspram PS4 je 1 i em činjenica da ako želiš Zeldu zaigrati na Switch moraš platiti masnu lovu za razliku što bi jedan prosječan PS4 gamer platio cifru od 60€.

Ako idem iskreno, pomalo nepotreban naslov, odnosno, nepotrebna usporedba, koja će neminovno povući poneka prepucavanja :)

Ja te igre uopće ne gledam ko konkurente niti me zanima koja je prodana u više primjeraka.

Bitno mi je da na PS4 imam novu dobru kvalitetnu igru, bitno je da je prodaja zadovoljavajuća, da je igra dobro prihvaćena i dobro ocjenjena od strane kritike te će se na temelju toga sigurno raditi i nastavci, a sad, dal se Zelda il novi Ghost Recon prodal više, who gives a fuck.

A u koliko se primjeraka prodao Horizon?
Na britanskom podrucju u prvom tjednu vise od No Man's Sky (oko 110 tisuca) i manje od Uncharteda 4 (192 tisuce).

Ako idem iskreno, pomalo nepotreban naslov, odnosno, nepotrebna usporedba, koja će neminovno povući poneka prepucavanja :)
ha cuj, poanta clanka je iskljucivo prodaja, a ne nikakva usporedba igara...
uostalom sami source MCV - koji je naveden u clanku i odakle je izvucena informacija imaju direktan naslov - Horizon Zero Dawn beats Zelda to No.1

Ako se fokusiramo na prodaju, a i cesto pokrivamo UK trziste koje je jedno od najvaznijih za EU regiju naravno da ce se usporedjivat top 2-3 igre...