Prva i zadnja slika ( In pink i ove gljive).
Svaka cast druze.
Da imam tako dobar aparat,i ja bi sam uzivao u takvim stvarima.
Ali eto, neko volju, zelju, inspiraciju i vrijeme za takvo nesto.
Ja to imam, ali me ovo zadnje nazalost dosta zeza.
Što ako ti kažem da ne moraš imati dobar aparat za stvarati ovakve fotografije...:)
Nažalost, vidio sam mobitele koji mogu isto, samo ljudi su kreteni i zna se kakve se Fejsbuk, Instagram fotke rade sa tim, a potencijal kamere na mobitelu se uopće ne iskorištava...:)
Za recimo ovu Pink, fora je da otvor blende ostane što dulje otvoren, preporuča se predvečer ili po noći, jer ako to radiš po danu bez filtera, uđe previše svjetla i fotka bude bijela...:) I tu sam opciju vidio neki dan kod frenda koji je kupio neku Nokiju Luminu ili što god...:)
A za gljive, isto možeš sa mobitelom, samo spuštaš f koliko nisko ide, i dobiješ veći depth of field, tj. iza objekta fokusa sve bude zblurano...:)
Naravno, postoje i gotovi fotići sa svim tim opcijama, ali je fora što im se ne mogu mjenjati objektivi, ali ako se ne misliš baviti profesionalno sa fotografijom, nije ti to smak svijeta...:) I cijene im se kreću od 500kn do max 2000 kn, što je dobra investicija, i ruku na srce, sa idejama i maštom i malo znanja, lako postaneš pro...:)
Jer jebeš svu opremu od nekoliko desetaka tisuća eura ako netko nema ono nešto...:)
Ispričavam se na dugačkom postu, ali nisam sa nikim pričao od jutra, samo sam igrao malo Fallout...