fensisuperstar neznam koliko je u Hrvatskoj abo za lightroom mobile, ja plaćam 2,19 € mjesečno. Mogu odjaviti kad god hoću. Normalna je cijena 4,99 mjesečno. Jedan kolega isto koristi lr mobile, a njemu je 4,99. Pojma nemam zašto meni još uvijek piše 2,19 😁.

Inače, lr mobile je meni daleko najbolji mobilni raw editor. Probao sam i googleovu aplikaciju snapseed, ali ne podržava nativno NEF datoteke (raw od Nikona). Moram konvertirati u DNG format da bi mogao otvoriti sliku. A i kad editiram na snapseedu, boje i kontrast mi ni približno ne ispadnu dobro ko na lightroom mobile.
Kupio sam si i Luminar AI za pc prije 2 godine, koji je također jako dobar raw editor, ali je spor u pm. Trenutno im je luminar neo na akciji za 70€ (lifetime licenca), ali dvoumim se bi li uzeo, jer neznam koliko je ispoliran i da li bi i on štekao na mom laptopu.
Edit: ako želiš lens s dobrim bokehom, preporučio bi od viltroxa 56mm f1,4. Fenomenalan objektiv s lijepim bokehom, za upola cijene nego što bi ekvivalentni original canon objektiv došao.

Ps: sry što tek sad pišem, tek sam maloprije vidio da si me označio.