Adine, sviđaju mi se boje i mekoća kod ovih nekoliko zadnjih fotografija. Ja bih samo cropao još malo dno na ovoj zadnjoj, da ovaj crni kut ne bode u oči. A kod ove roze s brodom mi je šteta kompozicije, tu je brod koji bi mogao biti zanimljiv - ali je otkinut na pola, onda ona kućica s druge strane bi isto mogla biti subjekt - no i ona je otkinuta. Kao da si htio obuhvatiti sve odjednom, a mislim da bi bilo bolje da je svaka fotografija imala svoj konkretan subjekt, tj. točku fokusa. E da, i na onoj plavoj bih smanjio vinjetiranje, jer ako je vinjeta očigledna, ima je previše IMO. Ali možda samo se*em kvake. Kod takvih stvari, i općenito kod bilo kakvih parametarskih kontrola, dobro je nabiti efekt do kraja i potom ga smanjivati do ciljanje razine - manje su šanse da se pretjera.
Ah ne zamjeri, ovaj komentar sam tek sad vidio.
Prije svega hvala ti puno na savjetima.
Sad kako gledam sve tvoje savjete vidim da je i moglo ispasti bolje, ali je u tom momentu okidanja jednostavno izgledalo lijepo, i nisam htio ići dalje od toga. Sve te stvari slikam u momentu, samo uradim neke minorne izmjene u Lightroomu, a efekte postavim na kameri u momentu slikanja.
Jednostavno si kameru koristim za svoju dušu, i za prvo ono što mi se očima svidi, bez pridodavanja pažnje tim nekim dodatnim detaljima.
Vidiš ta ograda dole u desnom uglu što kvari sliku mi uopšte i nije padala na pamet da možda ne bi ni trebala biti tu.
Jednotavno mi se taj prizor na taj momenat svidi, i ono što vidim svojim okom, potrudim se da prenesem na objektiv. I onda kad to uradim, ništa ne diram.
Te stvari oko detalja, ekspozicija, vinjetiranja, ugla kamere itd. ostavljam ljudima koji su profesionalni u svom poslu.
Ja sam samo lik sa prosječnim foto aparatom koji voli sakupljati slike.
I dijeliti ih s rajom ovdje, jer ih jedino s vama i dijelim.