Super su ti ove slike i bas mi se sviđa obrada. Jel mozes opisat obradu u kratkim crtama za one koji donekle znaju lightroom i photoshop (iako sam preso na capture one jer je lightroom postao uzasno spor)
:)...
Nije mogao lightroom samo tako postati spor...:)
Uglavnom, puno proučavanja, čitanja i igranja sa fotografijama dok ne postigneš željeni efekt...:)
Ja vam mogu pomoći, ali zanima me što vas zanima i koji način obrade da ukratko objasnim...:)
Nije, adobe mu je pomogo . Ne ozbiljno importa slike 100 godina i onda niti ne importa sve... i nisam jedini s tim problemom.
(http://petapixel.com/2015/10/13/lightroom-import-is-600-slower-than-competition/)
No zanima me recimo za sliku "Dirty..." proces. Jedino kaj mogu predpostavit je da si sa clarity otiso u minus (kaj i ne mora bit)
Bez brige ne mislim kopirat tvoj stil neg cisto me zanima kak si doso do takvog izgleda :)
Ja nisam imao problema sa Lightroom-om, barem ne još...
U biti, zna se krešat...Hmmm...:)
Uglavnom, preporučio bih ti ili da pogledaš videa ili da pročitaš osnove cinematic fotografije, naći ćeš na internetu podosta informacija... Sve ovisi kako želiš raditi, ali ja osobno eto, volim cinema fotografiju jer volim i filmove, pa se pronalazim ponajviše u tome...:)
Što se nekog procesa, fotkam u RAW-u naravno, u većini slučajeva u 16, a ako ne, obavezno kropnem, ako radim cinema naravno... Onda standardno, izravnam, sredim kromatsku aberaciju ako je ima i onda se igram sa slajderima kako mi paše... Sa curvesima, sređujem općenito balans fotografije, highlight ide uvijek u minus, u biti koliko nisko ide, da dobijem detalje, blacks i whites po guštu, tj. po načinu obrade koju želim dobiti, a clarity ne derim, a pogotovo ne idem u minus...:)
I onda, ako radim cinema, onda, ili curvesima ili u split toningu dodajem taj cinema look, tj. cinema boje... Plavkasta ili zelena u shadow, a narančasta ili varijacija narančaste u highlights...:)
To su neke osnove...:)