Velika mana igre je mp. :
Igra ne poznaje normalan matchmaking kao npr Tekken 7 koji je to doveo do savršenstva, a da ne govorimo o online trofejima koje bih zabranio zakonom.
Igrao sam 20-ak ranked match (pazite naglasak je na ranked!) i vrlo sam se neugodno iznenadio.
Kao prvo, online je pun spammera koji koriste 3 poteza cijelo vrijeme i obični smrtnici s malo slabijim internetom (Hrv) mogu samo gledati kako umiru. Ako su mlađahni, možda stignu zadati i pokoji udarac nogom.
Drugo, igra NE poznaje pojam ranked match jer me bez imalo srama svrstava u istu kategoriju s nekima koji su MK majstori sa više od 300 borbi. Prvo sam pomislio, OK, ovo je valjda "fora" u stilu MK, ali osmijeh vrlo brzo silazi s lica nakon pola sata igranja mp. Svaki put me (lv1) rangira s igračima koji su (max lv) imali 300+ match win, a ja imam 2 match win.
Danas ujutro me svrstao s likom koji ima 1367 borbi, a od toga 900+ pobjeda. Kojom logikom to može biti pravedno? Ja imam ukupno 30-ak borbi (možda 5 pobjeda).
I treće, likovi na koje sam naletio u mp bili su ili čisti profesionalci koji ti ne daju ni sekunde vremena i blokiraju svaki udarac, a njihov kombo traje od početka do kraja. Mislim da ti likovi žive u igri, za igru i od igre.
A sad nešto ljepše...
MK ima i lijepih trenutaka. Kad se ne igra ranked match, story je super, borci su jako lijepo animirani, potezi glatki i graciozni. Borba je brza, dinamična i jako zabavna. Vrlo su brutalni, krvavi i prljavi. Sve je odlično izbalansirano. Čisti je užitak izvoditi fatality i ima ih stvarno jako puno. Popravili su lakoću izvođenja, sada su puno lakši za izvest nego što su bili na MK9. Igra je jako bogata dodatcima (stvarno se hrpa toga može otključavati) kao i dodatnim natjecanjima. Postoje frakcije, invazije (nisam još isprobao), klasični tornjevi i slično.