CroZac_Drake Poštovani članovi foruma. Kao i prošle godine krećemo s FFA Oscarima gdje ćemo nagraditi najbolja filmska ostvarenja iz prošle, 2016. godine. Pravila su vrlo jednostavna. Imate pravo na jedan glas po kategoriji, a ove smo godine odlučili ih srezati pa vam tako na izbor dajemo samo tri glavne kategorije. Najbolji film, Najbolji glumac i Najbolja glumica. Ostatak nagrade dodijelit ćemo Blade, ELECTRONICUS i ja, a sve ćete moći čitati u članku koji će izaći na portalu. Prijedloge smo također izabrali nas trojica, ali ako neko od vas ima koji film da bi želio imati na listi, slobodno neka napiše pa ćemo dodat. Prijedlog možete dati samo u slučaju da ćete glasovati za taj film/glumca jer u protivnom to nema smisla. Krećemo s kategorijom Najbolji film koja ujedno ima i najviše prijedloga. Glasovanje će trajati tri dana, znači do četvrtka navečer. Promjene glasova nema tako da vas molim da se suzdržite od glasanja ako imate namjeru pogledati još koji od nominiranih filmova. Anketa će biti otvorena do subote čisto iz razloga da pobjednike ne vidite dok ne sastavimo tekst. Uvažit ćemo glasove koji dođu do petka u 00.NOMINACIJELa La LandArrivalHacksaw RidgeManchester by the SeaHell or High WaterMoonlightNocturnal AnimalsDeadpoolRogue OneZootopiaSing StreetNice GuysLionThe WailingCaptain America: Civil WarCaptain Fantastic
renda Teska odluka jer ima par zvijerskih filmova, ali odluka je ipak pala na Manchester, jednostavno mi je sve savrseno u filmu, od zvuka, kamere, glumaca, price koja te stvarno(barem mene) razbije emocionalno i pokusavas suosjecat sa glavnim likom, ali ne mozes jer takvo nesto se nadas da neces nikad dozivjet, a Casey je tu po meni jednostavno pomel sve pred sobom.
Raziel Svako se pronalazi u nečemu što voli.Jedina 2 filma koja nisam pogledao sa spiska su Rogue one i La la land, ali uprkos tome moja najveća ljubav su klasični ratni filmovi, a Hacksaw Ridge je najveće osvježenje u tom žanru koji se desio prošle godine za mene, stoga bez ikakvog razmišljanja sam glas dao spomenutom.
veigue Nije nešto težak odabir, barem meni. Dobar je bio Rogue One, ali Zootopia dobiva moj glas.Bit ću iskren i kazati da nisam sve sa liste gledao, neke ni ne namjeravam (ne volim mjuzikle), ali i da pogledam do petka sumnjam da bi se to odrazilo na moj odabir filma 2016.
wolf Moj odabir je La La Land , iako mi je Manchester možda i za nijansu bolji film, onaj kraj La La Landa mi se vrtija u glavi par dana , praktički ne prođe dan da mi ne blicne neka scena iz filma da me podjseti na jednu bivšu srednjoškolsku ljubav...
blade Samo napomena još uz uvodni post da uz ostatak nagrada (sporedne uloge, kinematografija, glazba itd.) ćemo nas troje dati i nagrade za ovo za što vi možete glasati (film i glavne uloge) samo će biti naznačeno da je jedno birala publika, a jedno Otimači tj. kritika. 8) Inače mislim da smo izabrali 15 dobrih filmova i da rijetko tko ima film za koji bi radije glasao od navedenih. Potrošili smo dosta vremena na sakupljanje podataka sto se ocjena tice i komentara u topicu zadnji film te na tome temeljeli listu.
Skellington Meni je odabir pao na Captain Fantastic, mozda sam i preuranjeno glasao jer nisam još sve od navedenih pogledao; iako sam u navedenome filmu totalno uživao bez micanja očiju s ekrana do samoga kraja. Mortensena necu više ni hvalit, ali kao i ostalu cijelu glumačku postavu. Ispravit cu se u temi ako sam požalio odabir iako mislim da mi La La Land definitivno nece promjenit misljenje nisam neki fan mjuzikla, ali cu mi dati priliku. Jedino mislim da bi mi Hacksaw Ridge i Manchester by the Sea mogli stvorit malu nedoumicu, isto tako jer se radi o kvalitetnim filmovima s isto tako jako kvalitetnim glavnim glumcima. Unatoč svemu mislim da cu za mrvicu ipak ostat uz prvotni izbor :)
zontra Ja cu jos malo pricekat, makar i sad stvarno ne znam sto bih tocno, ima par filmova kojima bih rado dao glas.
skyr3xx Kakva fenomenalna godina ljudi moji.Još nisam pogledao Manchester, to ću srediti ovaj vikend, ali zasad moj glas ide La La Landu. Jednostavno jedan od najljepših filmova koje sam ikada gledao.
madsupercrash Na kraju je dosta izjednaceno, ali ipak La La Land kojem je tesko nac slabu tocku. Za drugo mjesto bi se stvarno moro pomucit, ali Hell Or High Water koji me odusevio.
Tzereen Ostala mi još dva filma, pa neću dat ocjenu, ali za sada mi Manchster vodi.Da, znam da sam jedan od najvećih zagovornika Arrivala, ali Manchester mi je na kraju ipak mrvicu više lego.
yakuza_stinger Rouge One. Dvojio sam između njeg i Arrivala, ali eto. Prevagnuše surprisingly vrlo dobar SW film.
densetsu Gledao sam deset filmova od nominiranih, a troumim se izmedju La La Land, Manchester by the Sea i Zootopie. Nikako da jos odlucim.
zontra Birdman je puno bolji od La La Landa. Takvi originalni filmovi nam trebaju. Iako mi nije bio najbolji film 2014., drago mi je da je dobio Oscara. La La Land ce nazalost potpuno nezasluzeno dobit Oscara.
electronicus Po čemu bi to bilo nezasluženo? Zar se ne vidi koliko je truda uloženo u taj film? Objasnite malo.
Chaky Tezak odabir, jer su svi filmovi top. Nisam ih sve pogledao, ali glas moram dati jednom.Dao domoljubno glas Ridge-u.