Problem je taj što je naziv terorizam već postao rezervisan za Islam, neovisno da li se radilo o mentalnom ubistu jedne osobe koja jednostavno vjeruje u Islam, ili onog što to radi maksuz u ime vjere.
Dosta napada je bilo ove godine od strane ljudi koji su jednostavno imali arapska imena, a radili mentalno poremećene stvari, da bi automatski bili etiketirani kao teroristi, čisto zbog njihovog odabira vjere, a ne jer su to radili u ime iste.
Kako mi uopće znamo da se ubio u ime vjere?
A da, tako nam mediji serviraju.
btw.
Da li bi bilo ispravno od mene da kažem da je ovaj terorista, zato jer je kršćan i jer su križarski pohodi napravili najveće masakre kroz historiju?
Ne slažem se sa boldanim.
Prvi bold,
To će samo kazati neinforirane osobe koje vjeruju medijima 100%...treba znati razlikovati.
Drugi bold,
Kako to znamo?
Zato što postoje svjedoci i snimke više manje svih napada u zadnjih ne znam koliko godina i na kojima se u 99% slučajeva viče o Allahu...znači radi se o vjeri i nekakvim njegovim uvjerenjima kao i ISIL grupe.
Znači to nije strano i to je nažalost dokazano.
Treći bold,
Ne to ne možemo reći jer ne čujemo da je vikao Isus Krist ili nekakve ostale stvari...znači čovjek je imao drugih problema i to nema veze sa vjerom (po prvi izvješćima)
Da li je to što je napravio terorizam? Apsolutno.