Zašto gledaš sa te strane, gledaj sa svoj stajališta. Svak svoju guzicu gleda i čeka priliku za boljin životon, njima vani nije bitno odakle si i šta si dok ispunjavaš zadanu dnevnu kvotu. Red, rad i disciplina. Zašto recimo magistar inženjer cestovnog prometa nebi tražija svoju sriću van granica kad zna da je taj posal kod nas rezerviran za rodbinu bakalare iako imaš projekte najbolje ocjenjene od vanjskih stručnjaka, a u Australiji točno takve stručnjake traže. (govorin konkretan primjer mog prijatelja koji čeka vizu za doli).
Kažeš da ne ide to tako, naravno da ide , može se otić kad oćeš kako oćeš u bolji život .. sve šta ti triba je sitni početni kapital a van posla na sve strane pogotovo sa dipolomon.
Zašto bi išao bilo gdje za boljim životom, kad ja to u normalnoj i uređenoj državi mogu sve imati.
Zašto inžinjeri iz Australije ne dođu meni, a ne ja njima? Nije da su neka integalaktička rasa koja je biološki naprednija od nas.
Jesu, ali mentalno jedino.
Doduše, nije ni teško imati bolji mentalitet od Balkanca. I ona svemirska čimpanza koju si danas naveo ima bolju svijest i mentalitet od nas.
Još jedan problem našeg naroda, koji misli da je ovo vrhunac jednog života, a kad ode malo dalje i vidi da ima nešto bolje, ujede se za guzicu, zakuka i čeka da i njemu jednog dana to sve magično dođe.
Mada ti mene nisi razumio u mom postu, jer ja nisam ni mislio na običan narod, već na državne funkcionere koji igraju okosnicu sudbine i budućnosti tog spomenutog naroda.
A u tom primjeru koji si naveo, ja pokušavam da se dignem sa sećije i potražim te negdje po ćoškovima, jer si savršeno opisao mene u svom tom primjeru.
Inžinjera cestovnog prometa koji ima šansu da ode ili u Kabul ili u Australiju, samo čekam neke sitnice i da se to sredi.
Jel se ja i ti poznajemo