I jel skup sport 7 godina studiranja?
Da znam dal da se zajebavam ili da sve rijesim u 5 godina
Ha ovisi kako startaš. Ja od početka nisam bio subvencioniran od strane države pa sam svaku godinu plaćao 5 milja (2 puta je doduše koštalo koje 3 i po, 4, mijenjali su bili nešto sustave plaćanja tih ects bodova). Ali da, koliko god to suludo zvuči, slažem se s ovim što buz kaže. Neka ti se nigdje ne žuri, faks i studij i sve što s time dolazi je fantastičan period.
Blade a pravosudni?
Neznam još što ću sa time. Iskreno nisam nešto zagrijan za poslove odvjetništva ili sudstva. Ima široki spektar pravnih poslova koji se može raditi u raznim firmama, zavodima i slično, te ultimativno bude plaćen jednako dobro kao i da si više nego pristojan odvjetnik, nešto niže nego li da si baš top kalibar i da braniš Sanadera i ekipu. S obzirom da mi je tema na diplomskom bila "pravo umjetnika izvođača", radije bi da se mogu uvalit u zavod za intelektualno vlasništvo, završit državni stručni ispit za to i napredovat tamo i bavit se zaštitom žigova ili dizajna (a stručnjaka iz toga kod nas fali, i traži ih se nakon stupanja u EU), ili pak zaštitom autorskog prava u nekom zamp-u ili slično. Sve vezano uz PR i marketnig, ili filmsku i glazbenu industriju, ali jasno iz pravnoga aspekta, me zanima i mislim da se može živjeti dobro od toga.
Za početak treba nać negdje stručno, imam neku potencijalnu štelu u Erste banci pa ćemo vidjet što će biti sa time. Od ljudi koji rade tamo sam čuo da je radna atmosfera tamo jako dobra.