Nitko ti ne vozi školski po propisima jer je to IMO stresnije a da ne kažem da je ponekad prava tlaka. Recimo priključivanje iz neke manje ulice i skretanje u lijevo u glavnu ulicu koja je dosta prometna (ajmo reć T intersekcija). Semafora nema tako da moraš prići raskrižju, bacat glavu lijevo desno i molit boga da se ukaže prilika za priključit jer su auti na ulici redovito raštrkani i voze recimo 50km/h i naravno 95% njih te neće pustit. dosta puta moraš ulovit priliku i naglije uletit pa čak i mrvicu oduzet prednost nadolazećem autu jer nikad nećeš izaći. Naravno to oduzimanje prednosti je minimalno gdje bi likovi možda samo digli nogu s gasa i to je to, al po školski bi to bio pad. Po školski bi valjda i do 15 minuta čekao da mogu krenuti heh.
Po školski bi, ako se ne varam, u mjestima gdje se ceste spajaju i gdje nastane gužva, auti trebali ubacivat na način kao cif (zip zatvarač), znači jedan iz jedne ceste, jedan iz druge i tako. To bi bilo efikasno i sve. Al uvijek se ljudi guraju i ponekad se moraš i ti nasilnije ugurat inače te nitko neće propustit.
Koliko ljudi gleda mrtvi kut kad ide parkirat na nos u parking sa suprotne strane ceste? Usudio bi se reć, gotovo nitko. Daš žmigavac i kad ja čista traka u suprotnom smjeru, skreneš lijevo i uparkiraš se. A zna biti debila koji bi te tako preteknuli i izazvali sudar.
I tako još ima situacija koliko oćeš. Pa kad nitko ne vozi po školski, praktički, ne možeš ni ti. Mislim, probaj, al ćeš popizdit. Zapravo, naučiš vozit kako svi otprilike voze. Tada je lakše.
Apropo ispita, znakovi su self explanatory i to naučiš na pamet. U biti, sve je bubanje na pamet, jedino ekipu muče poneka raskričja koja znaju biti tricky, al to je to. Prva pomoć je isto bubetanje na pamet o primjerice imobilizaciji i podvezivanju koje ja mislim nitko ne zna izvest jer ili zaborave il se ne usude. Ispit je 20% - vožnja je 80%. Na nju se puno više koncentriraj.