Zatvor nije uvijek najbolje sredstvo.
Ponekada je puno bolja novčana kazna
Kako sam opisao već, bolje dati 100-200 tisuća kuna kazne i da moraju otplatiti. Od svake plaće 10-15 % uzmeš dok se ne otplati.
Prije svake utakmice u stanicu 1 sat ranije. Za početak 1 g, ako se ponovi 5, ako se ponovi do 10 i tako podizati.
Ponavljam, svatko ima pravo biti ogorčen sa nečime, pa i sa ljudima u savezu, i izbornikom itd. Svatko ima pravo se boriti legalnim sredstvima za promjene od sporta do školstva.
Ali ne može se opravdavati kada konstantno šacica ljudi radi probleme. Umjesto da se novac ulaže u lokalne klubove, kopačke, lopte, golove i podiže kvaliteta nogometa plaćaju se kazne.
Napadaju se igrači koji bi trebali što? bojkotirati poziv u repku? Pa to je čast kada igraš u reprezentaciji. Svatko tko se bavio sportom (a ja jesam) zna kolika je to čast. Kolika je čast imati dres, opremu i status zbog repke. Neovisno košarka, nogomet, stolni tenis.
Ali braniti kada netko baca petarde na redara u drugoj državi... Što je pak on skrivio. Vjerovatno je i taj redar plaćenik za neke.
I ja bih volio trenera stranca, bolju atmosferu, bolje društvo.
Ali uz sve probleme(nezaposlenost, glad, penzije) da netko potegne toliko km da baca baklje...