Ako nisu nista promijenili, a mislim da nisu, placas 120 kn po ects bodu. Ti si prva godina, i da ne bi placao niti kune moras dati 55 bodova (odnosno s obzirom kako su slozeni predmeti na prvoj godini, sve), a ispod toga placas 120 kn po bodu, osim ako skupis manje od 30 bodova, onda placas punu participaciju koja je 7200 kn.
Takoder da bi ostao redovni student (znaci da sve u roku polozis, unutar tih 5 godina, da ne upisujes parcijalu) moras poloziti 45 bodova ili postoji druga kombinacija da ti nepolozeni predmeti ostanu iz ljetnog semestra (a da one iz zimskog polozis), pa ih onda polozis u zimskom semestru i tako se rjesis toga.
Sto se tice nezaposlenosti, logicno je da na burzi ima najvise pravnika i ekonomista jer su to najveci fakulteti, i svake godine donose najvise ljudi na burzu. Isto tako i najveci broj poslova se odnosi na ekonomiju i pravnike, tako da kada bi se gledale relativne brojke a ne apsolutne ne bi bila bas tolika razlika u odnosu na druga zanimanja.
Sa ekonomijom se moze u roku keks naci posao ako se za vrijeme studiranja krene u razne studentske udruge. Imam frenda koji je po pitanju zavrsenosti faksa svjetlosnim godinama iza mene (upisali smo zajedno a njemu ce trebati 2 godine duze nego meni da zavrsi), ali zato je od prve godine u E-studentu u grupi za marketing, i nakon prve godine je dobio posao u marketinskoj firmi i tamo radi 2-3 godine, i cak i da ne zavrsi faks bi nasao posao lakse nego ja koji nisam bio u nikakvim udrugama.
Edit : Shooter Psihologiju mi je sestra zavrsila, sve u roku, volontirala je i radila u udrugama 3 godina (znaci za vrijeme faksa jos), ima stvarno prepun CV i nema sanse naci ikakav posao. Iz cijele njene generacije dvoje ljudi radi u struci, i oboje su dobili posao preko veze.