Blade
Mi ti obično budemo gdjegod nas stave, zadnji put smo bili za šankom jer nije bilo mjesta (detektivski kviz bio). Ej, znaš kako mi je sad krivo što na azijskom kvizu nisam bio! Moja grupa su ti inače četiri frenda, svi iz Labina, i kako se može još jedan priključit obično zovu mene. No ovaj put možda nisu ni išli jer me nisu zvali.
Za vas znamo da ste dosta dobri, kao što si rekao ponekad se nađete u top 5 mjesta (za nas bi to bilo veliko postignuće :) ). Najbolje smo potkovani u filmskim, glazbenim i gaming temama, za ostalo baš i ne. Najčešće završimo negdje između 10. i 15. mjesta.
Reci mi molim te kakva su pitanja bila na azijskom kvizu jučer.
Pa bila su meni osobno ok iako frajer koji je sastavljao je teski history buff. Trebalo ti je na temelju slike prepoznat filmove, bili su rashomon, gate of hell, a separation i departures; anime su bili one piece, digimon, lupin, candy i astro boy. Trebalo je prepoznat zastave (bruneji kuvajt kambodza i mislim filipini) kao i poznate gradjevine (angkor wat, borobudur, zabranjeni grad, plava dzamija, petronas twin towers), bilo je masu pitanja o bivsim premijerima vladarima itd pa je uglavnom trebalo navest u kojim su bili drzavama (nazarbajev,karimov,atambajev,berdimuhamedow itd.) kao i trivije tipa "u kojoj drzavi se sve stanovnike moze dozivati slovom U" . Glazba je bila takva da se u nazivu pjesme krilo nesto o Aziji, npr pustili bi bowieja china girl i tako je islo 5 pjesama. Kinematografije vise nije bilo jer ju ocito ne prati pa je radije stavio prepoznajte filmove u kojima je makar djelomicno tema vijetnamski rat pa su bili forrest gump,we were soldiers,deer hunter,green berets,full metal jacket. Sport sitno ful, koji su sve gradovi u aziji ugostili olimpijske, kog je iran 97e dobio 17-0, koja azijska drzava je prva nastupala na svjetskom, a koja je 1950 odbila ici zbog nedostatka novaca iako se kvalificirala. Geografije i povijesti jos malo, navest neke pokrajine sečuan i to, bojni brodovi japanski u ww2, bitka za myeongnyang, koju religiju je osnovao Mahavira, di se rodio yul brenner, prepoznat logotipe od automobila i tako. Fora sve u svemu, mislio sam da će biti masu teže, iako su ovo sve bila lakša pitanja kojih se eto sjećam, al bilo je i nekih abc pa se moglo i gađat i tako.