Otkako sam se prijavia na forum nisam otvarao temu predstavljanja, već sam odmah krenija sa pisanjem. Razlog tome je šta jednostavno nisam pobornik nekog pompoznog predstavljanja samog sebe niti u tome vidim neku preveliku svrhu na forumu. Ako već mogu, radije bi da me se kroz postove upoznaje, pa u konačnici i prepoznaje.
U prošlosti nisam pisao ni na jednom forumu. Jednostavno, nikad nisam bio toliko zainteresiran za taj oblik komunikacije niti sam imao nekog motiva da se ipak prisilim i registriram, ali dosta često i dugo sam čitao Reboot.
Razlog zašto sve ovo pišem, iako stvarno nije moj stil, je razlog što postoje tipovi poput Megatame.
Slučajno sam završio na Reboot forumu prije neki dan, i kad sam već tu, rekoh, idem vidit šta se događa...
Razočaran smjerom u kojem forum ide pod njegovom paskom, u razdoblju u kojem je tip otvorio dvije najmaloumnije moguće teme koje se mogu otvorit na forumu, a za koje smatram da su samo prst koji je slučajno povukao okidač pištolja koji stoji prislonjen na Rebootovu glavu već duže vrijeme:
PC VS KONZOLE
FAN VS FANBOJ
odlučio sam ostavit negativan komentar. O tome koliko je zapravo frustrirajuća sama činjenica i attack na čovjekovu inteligenciju da se ne može ostaviti negativni komentar u temi u kojoj, citiram, on piše:
Ako primjetite da nešto treba promijenit ili dodat samo napišite.
nema smisla niti komentirati. Naravno da sam znao da će komentar ekspresno biti izbrisan (jer nemoguće je dovest u pitanje autoritet vođe logora), al da sad ima jaku i neutemeljenu laž kao argument kojim briše nepobitnu istinu je iznimno poražavajuća i frustrirajuća činjenica. Naime, prozvan sam Michelangelom (tip koji je valjda forumski prevarant i općenito ne baš idealan forumaš) i instant permabanan.
Kako i na koji način se borit protiv toga? Ne znam niti želim znati. Takav oblik vladavine u kojoj neistomišljenici bivaju proglašavani forumskim neprijateljima je dno dna, i tu za mene staje svaka priča o zdravom razumu. Naravno da sam mu poslao PM na FFA u kojem tražim najobičniju ljudsku ispriku, uz čvrsto obećanje da se slovo sa moje tipkovnice nikad neće naći na Rebootu (na kojem su ionako ostali samo leševi), ali naravno da je ista poruka bila izignorirana. Očito je preteško reć da je pogriješija. Ali čvrsto vjerujem da Megatama zna koliko je zapravo loš čovijek i da zapravo to želi promijeniti.
Žao mi je šta sam vas izmaltretira rano ujutro s ovim, al jednostavno sam mora isprebijat ovu tipkovnicu i negdi napisat pravu istinu, jer mi nije ni na kraj pameti da me se negdi na forumu smatra štetočinom i lažno me se predstavlja. Naravno, vrijeme će pokazat sve, a ja se ipak nadam da će se Megatama ispričati. (budala sam, da)
Neću baš previše pisati ovdje, jer sam internet doslovno svea na sat vremena dnevno; al onda kad budem pisao, trudit ću se da to bude šta bolje i korisnije. Većinu sam čitao na starom forumu, i smatram ih izvrsnim sugovornicima i poznavateljima materije.
Dečki, dobar forum ovdje imate, a ja se nadam da će bit još i bolji.
Zapravo, kad sam se jutros ulogirao, htio sam samo pozvati Solid Snake-a da se vrati pisanju, pa...
I eh, da. Pozdrav Sephirothu ma gdje god on bio.