Zna li netko možda pojam (mislim da je latinski, možda grčki) za ovo:Neka osoba kreira nešto, komponira, napiše ili dizajnira i misli da je to potpuno njeno originalno djelo. Stvarnost je da je ta osoba zapravo ideju povukla negdje iz svoje podsvijesti. Ne mora se nužno raditi o cijelom djelu, već samo malom komadu. Postavit ću svoj primjer: ukratko, jednom davno sam slučajno komponirao pola "Can't help falling in love with you" od Elvisa, a da nisam uopće bio svjestan. Kad sam shvatio što se dogodilo malo je reći da sam se razočarao. No to je sada krajnji slučaj, ali, spomenimo još recimo utjecaj klasičnih kompozitora na Star Wars soundtrack. Moglo bi se reći da je Williams plagirao sve živo, no to sigurno nije slučaj. Velika je vjerojatnost da je većinu motiva namjerno iskoristio, uostalom, Lucas ga je tražio da stvori ugođaj kakav su imali stari filmovi, dakle sigurno se svjesno koncentrirao i uzimao ideje klasičnih i romantičnih kompozitora, no postoje šanse da je kod Star Warsa, ili nekih drugih njegovih djela, Williams nesvjesno ubacio nešto što je već negdje čuo. On je samo primjer, ima takvih slučaja koliko god hoćete, u bilo kojem području. Pogledajte Tarantina, čovjek doduše i sam potvrđuje da uzima elemente iz svega što je ikada pogledao, ali vjerojatno ima i toga čega nije svjestan. Ljudi ponekada jednostavno ne primijete da su praktički "kopirali" nešto već postojeće. Zna se koristiti pojam "slučajno plagiranje", ali sada malo čitam o tome i mislim da to nije potpuno ista stvar. Mislim da svi mi kod bilo kakve kreacije uvijek nesvjesno crpimo inspiracije iz svega što smo iskusili i proživjeli, to nas na kraju čini onima koji jesmo, dakle sigurno je da je sve prožeto s već postojećim stvarima i s našom crtom koja kreaciju čini unikatnom, no nikada ništa nije potpuno originalno. Kopiraj > izmijeni/poboljšaj > kombiniraj, kako se zna reći. Dakle, zanima me koja je to riječ koja opisuje takav događaj. Stvaranje pri čemu nesvjesno uzimamo elemente iz stvari koje smo jednom iskusili. Poprilično sam siguran da sam jednom na taj pojam naletio negdje u komentarima na Redditu, a sada kada mi njen pronalazak predstavlja toliki problem više nisam siguran postoji li ili je izmišljena. "Kleptomnezija" je također jedan izraz čiji izvor ne mogu locirati, no mislim da ni to nije odgovor koji tražim.