Bio murjak u pravu ili ne, članci Zakona o policijskim poslovima i ovlastima:
Članak 5.
(1) Policijski službenik postupa imajući u vidu razmjer između ovlasti koju primjenjuje i svrhe obavljanja policijskog posla.
(2) Policijski službenik će uvijek primijeniti policijsku ovlast kojom se u najmanjoj mjeri zadire u slobode i prava čovjeka, a postiže svrha obavljanja policijskog posla.
Članak 14.
(1) Policijski službenik primjenjuje policijsku ovlast u skladu s Ustavom i zakonom.
(2) Policijski službenik je dužan poštivati dostojanstvo, ugled i čast svake osobe, kao i druga temeljna prava i slobode čovjeka. Posebno obzirno policijski službenik postupa prema djeci, maloljetnim, starim i nemoćnim osobama, osobama s invaliditetom i prema žrtvi kaznenog djela i prekršaja.
Iako se ja osobno ne slažem sa ovakvim postupanjem i smatram da je bilo blaže mjere, a nagledao sam se pretraga i ispitivanja osoba koje su djelovale puno sumnjivije i opasnije od ove gospođe, uostalom i mene su jednom bezrazložno čopili na ulici, ali i tad su me okružila trojica, ispitivali, i tek onda rekli da će me pretresti, činjenica je da je postupanje policajca snimljeno, i da je državno odvjetništvo utvrdilo da nisu učinili ništa protupravno. Baba bi se mogla žalit višim instancama suda, jer bogu hvala video dokaz postoji, ali činjenice stoje na strani službenika. Da li je to postupanje ispravno ili ne, to je već pitanje pravosuđa, javnog poretka i morala.