Ah, ovo podsjeća na dobre stare Shuma vs GP dane iz 2005.
O da, bome se sjećam.
Šumica je u biti bila više nintendaški orjentiran sajt a gp naravno sonyjevski. Čini mi se da je ArenaWii spiritualni nasljednik al čini mi se da tamo obitava svega par članova i većina podforuma je mrtvo. Dok su svi ostali ošli na HCL valjda.
Čini mi se da je u početku Good Game trebao biti ovo što je FFA danas ako ćemo o nekom razilaženju sa zna se kojim forumom koji više ne postoji. No problem je velika segmentacija kao što filper reče. Nije jedna Hrvatska golemi gaming community da si može dopustiti baš takva razjedinjavanja. Nasreću FFA ima više aktivnih članova pa bi stvari trebale krenut u super smjeru. Reboot ima startnu prednost samo zato što ima likove koji su na sceni jako puno godina. No, po mom mišljenju događa im se ono što se događalo s Hackerom a to je da su se ekstremno razbahatili plus kvaliteta časopisa im je na zavidno niskoj razini. Mislim da ih spašava samo donekle marketing, infogamer i onaj event za developere. I uza sve to, unatoč golemom monopolu i prednosti, nisu bili u stanju napravit kakav takav portal koji HCL i GoodGame imaju godinama i ko zna kakve sadržaje. Tako da mislim da uz dobru strategiju FFA ih može pošteno nabit po pitanju internet dijela.
Shuma je bio meni kul sajt, ajmo reć nekako opušteniji, slobodniji, i isto su bile selidbe prema tamo zbog sličnih oblika opresije na gp forumu, iako ako se dobro sjećam, to je tada u tom periodu bilo još radikalnije, maltene se tjeralo s GP-a neke njihove članove, ali i članove općenito, samo zbog različitih razmišljanja oko igara ili konzola, pamtim da je PSP vs DS topic bio jedan od većih kaosa di su pogibali mnogi. Istina je da je i razina provociranja bila kudikamo veća pa nije bilo sve toliko nezasluženo, ali mogli su naći zajednički jezik.
Što se Arene tiče, to je bio dobar projekt, neznam baš koliko bi nas nazvao nasljednikom (kažem nas jer sam još admin tamo iako nisam pisao ništa valjda koje 2 godine), ali da imali smo i više nego pristojan koncept jednog pronintendo sajta. Problem je što se vremenom promjenilo mnogo okolnosti u izradi sajta. Pisale su se napočetku kvalitetne recenzije, bili smo dosta ažurni sa vijestima, tech služba na forumu oko modanja konzola je bila ful jaka i tada je bilo čak i govora o ulaganju nekog kapitala za daljnji razvoj portala od strane nekih firmi sa kojima je bio povezan glavni inicijator i alfa i omega sajta.
Plan je bio iz AreneWii razvit sajt koji se trebao zvat GamesArena ako se ne varam, koji se trebao sastojati od 3 podsajta - arenawii, arenaxbox, arenaps, i kontaktiralo nas je nekoliko tvrtki koje su bile spremne nas sponzorirati što cashom, što konzolama i svim potrebnim elektroničnim komponentama. Također smo on board imali i jake dizajnere za budući sajt, i sve je zvučalo toliko bajno da su bile čak pokrenute i ozbiljne rasprave o najmu prostora i otvaranju redakcije, te možebitnoj proizvodnji časopisa.
No kao što to inače biva, dizajneri su počeli pričati kako jednostavno nemaju vremena zbog xy razloga i obećavali svaki put da će nam se javit uskoro da bi se u konačnici i prestali javljati (predložene dizajne su inače prodali nekim drugim stranicama), svi sponzori su također pomalo okretali leđa uz milijun različitih izlika da bi u konačnici i prestali davati ikakav prihod (izuzev nekih mizernih popusta u njihovim trgovinama) iako smo ih i dalje reklamirali, dok su ljudi koji su pisali na portalu (uključujući mene) lagano odustajali znajući da je sav taj dotadašnji rad bio uzalud i da je sve bačeno u vjetar. Svi smo imali osobno sve manje vremena kako je vrijeme išlo, a morala za "volonterski rad" još manje.
Danas tamo obitava možda još kojih 15ak aktivnih članova koji pišu ponešto u tamošnjim POSIS-ima ili blablaonicama kakogod, i ponešto u Nintendo related teme, dok je sve drugo zamrlo u potpunosti još prije 2 godine. U tom periodu od osnutka 2007. pa do pregovora oko nadogradnje 2010. je to bila jedna jako ugodna i aktivna zajednica, no eto, nažalost puklo je i teško da će se ikad išta slično vratiti.