Nije bas, ti ljudi se prvo asimiliraju, prode par godina prije nego oni krenu sa ekstremizmom. Napadaci u Francuskoj na Charlie Hebdo su rodeni tamo, znaci 20-25 godina su zivjeli tamo, primali sve benificije, i onda u ime islama napravili masakr.
U Londonu kada je bio teroristicki napad u kojem su poginule 52 osobe, 3 osobe su rodene i zivjele u Engleskoj, cetvrta rodena u Jamajci i zivjela tamo par godina. https://en.wikipedia.org/wiki/7_July_2005_London_bombings#Profiles
Napadac u Francuskoj u vlaku, isto zivio par godina u Francuskoj prije napada.
Bostonski napadaci zivjeli 10 godina u SADu prije napada.
To je poznati pattern, i u preko 90% slucajeva tih teroristickih napada su to ljudi koji zive tamo duze vrijeme, ili su rodeni tamo.
Dobro je Dom rekao, to su ljudi koji su poslani da zive u tim drzavama, i onda se po potrebi aktiviraju i ubijaju ljude, bez obzira sto im je ta drzava dala sve.
Sto je od Svedske napravljeno je tragedija, u drzavi je nakon velikih uljeva migranata 70ih pocela rapidno rasti stopa kriminala, a sada su medu prvima u svijetu po stopi silovanja. Kada se to ide sve po zakonu, kada se kontrolira priljev ljudi i pregledava pozadina, onda se moze to nekako iskombinirati, i Nijemci su dobar primjer toga, ali ovakvi kaoticni priljevi ne mogu jednostavno dobro zavrsiti.
Procitao sam da je u Njemackoj od svih ljudi koji su dosli samo 20% Sirijaca. Frend je jucer bio tamo kod benzinske (Beli Manastir), kaze da ima svega, ljudi iz Iraka, Irana, Palestine, Libanona, Albanaca, apsolutno svi. Vidjeli da se pustaju ljudi bez papira i svi krenuli za bolji zivot.
Kaze da je vecina Sirijaca dobra i da su zahvalni na pomoci, a da ovi koji zapocinju sranja su ovi iz susjednih zemalja (Bliski istok jel, ne nasi susjedi).
https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xta1/v/t1.0-9/12038459_392367037641022_3227820838162316415_n.jpg?oh=770703473e5f1f911a139f50b511ff36&oe=56A108C0
Sve to stoji, ali eto ti napadi su počinjeni i prije izbjegličkog vala, tih sleepera ima i sad, tih sleepera bi bilo i bez ovog vala. Ukoliko su poprilično jednostavno se uklopili onda, i izvršili te napade toliko godina nakon dolaska u državu, istu stvar mogu napraviti i sad. Dapače, o tome sam i govorio kad mislim kako će ekstremist lakše završiti tamo na neki legitimniji način, kao što su bili svi ti navedeni napadači, nego li ovako kada u skupini od 100 ljudi postoji šansa da te recimo Mađar ipak buksa u kombi i pošalje natrag u Tursku.
A što se tiče drugog dijela posta, tu se slažem i tu se poklapa s mojim razmišljanjima u drugom dijelom posta o superstrogoj kontroli. Je da na papiru zvuči jednostavno i utopijski, da bi sve države trebale surađivati i da se kvotama po državama, mjestima, i kontrolama sve to može primiriti, ali je s druge strane po meni potpuno druga krajnost zatvoriti sve i ne dati im čak ni da samo prođu iz razloga što su vjerojatno velika većina ipak samo nevini ljudi u bijegu od teških okolnosti, te će lakše pomoći svojoj obitelji i svojoj državi eventualnim radom, slanjem novaca i slično.
Da se razumijemo, nisam ultraliberalni humanist koji vjeruje u ljubav svih nacija, al ne idem ni u baš potpuno drugu krajnost, jer zatvoriti sad sve granice bi zbog njihova nezadovoljstva prouzročilo nerede u državama gdje već jesu. Tako da primjerice izuzev već navedenih kontrola, također bi podržavao i neki projekt vraćanja tih ljudi natrag u njihovu domovinu nakon smirivanja tenzija. Tu bi se isto vidjelo da li su uistinu samo izbjeglice jer nebi smjeli imat onda problema ni sa time.