Pa mislim da ovo nije korektno...
Što misliš da naši ljudi ne bi pomogli našima da ne znam gore i slavoniji izbije neko sranje epskih razmjera?
Pa svi su pomagali i kada se ono dogodilo u Gunji i medu prvima su krenuli ljudi iz dalmacije pomoci gore...dajem ti samo primjer.
Jos nisam vidio da je neki nas dalmatinac ponudio svoje apartmane da primi u njih familije? A zasto i bi, kad budimo realni, to bi mu unistilo turizam i vise mu nebi bilo dobro.
Što se tiče mora i toga da ćemo se izvući iz sranja kako tako to je istina..to nitko ne osporava...isto tako u razgovoru to i ekipa koja renta kaze.
Svi mi znamo kako je u slavoniji i ostatku siromašnijeg kontinetna pa se uvijek zapitaš kako bi bilo da nemaš neku alternativu tipa more, kuću za rentati itd.
Bili bi isto u govnima...ali kazem da nije med i mlijeko u dalmaciji kao ni u istri a pogotovo u slavoniji.
Ekipa se isto krpa ovdje kao što se i krpa ostatak hrvatske...neki malo manje neki malo više.
A gdje je tek zaposlenost...koliko ekipe ima kredite?
Pa neče to platiti 3 mjeseca u godini i još normalno zivjeti...
Istina, kad je neko sranje s nasima naravno da cemo pomoci. U ratu smo hotele punili s izbjeglicama, sto nasim sto iz Bosne. Vladalo je jedinstvo i tu stvarno nemam sto reci.
Ali sad, u ovoj situaciji, kad se prica o izbjeglicama arapskih drzava nitko se nista ne javlja. Svi simpatiziraju (ne mislim samo nas dalmatince), kao i oni su ljudi, cude se ljudima poput Banxa ili mene a opet nisu spremni nista konkretno napraviti.
Da su nasi ljudi pravi, rekli bi dojdite kod nas u apartmane. Ribe ima, zemlja je skrta, ali ovce i koze ionako nikoga ne zanimaju, pa tu ima posla i za vas. Ali nece reci, posto bi to na ovaj ili onaj nacin ubilo turizam. Znaci postujem ljude koji realno sagledavaju, pa govore ono sto ti ili neki drugi mozda ne zelite cuti, ali osudjujem lazne simpatije bez pokrica.
I nastavno na temu dalmacija VS slavonija, i dalje tvrdim da su to dva neusporediva svijeta. Kao sto je Banx rekao i u cemu se mogu prilicno slozit, kad 50% ljudi shvati da im je lose, onda ce krenut prosvjedi. Da je u Dalmaciji ili drugim krajevima, kako tvrdis, jednako kao u Panonskoj Hrvatskoj, vec odavno bi to bilo preko 50% i srusili bi sustav protiv kojeg pisete...