Vucoizam je filozofija temeljena na učenjima Siniše Vuce (rođen 29.04.1971.) - važnog hrvatskog filozofa, velikog učitelja i mudraca, člana hrvatske intelektualne elite i estrade. Iako neki naivno misle da se sva nauka svodi na 3P (pojist, popit, poprčit) riječ je o složenom sustavu moralnih, socijalnih, političkih i religioznih misli koje imaju veliki utjecaj na području Balkana, ali i šire.
Za Talesa prvotno počelo glasi: Sve potječe iz vode, a kod Vuce ono evoluira u novu misao: Sve je pečeno, više ili manje. Vrhunac pečenosti postiže se u tijelu mlade pečene janjetine.
O seksu
Pošto već svi znamo da je Vuco u seksu najbolji u Hrvata, a i šire (točnije: Indija, Dominikanska Republika, Brazil, Kuba, Nigerija, Tajland, Nizozemska, Australija, Rusija, Turska) sigurno se pitate zašto je to slučaj. Ovdje se nećemo upuštati u razne interpretacije poznatih vucologa nego ćemo tumačenjm izvornih Vucinih citata pokušati doći do istine.
Seks obično promatramo kroz nekoliko faza. Pogledajmo kako te faze stoje u nauci vucoizma.
PREDIGRA. „Znate šta je predigra meni?! Skinen sebi gaće, njoj suknju!“
Ovdje Vuco ukazuje na zabludu koja vlada u modernom svijetu, a to je da prije čina seksa mora doći do izoštravanja čula ljubljenjem, dodirivanjem i sl. Jedina moguća predigra za Vucu bi bila dobro jelo u obliku mlade janjetine jer ako si gladan onda ti nije ni do čega, pa ni do seksa.
SAM ČIN. „Dobro pojest, dobro popit i kad imaš odgovarajuću kilažu - ne boj se! Riba, janjetina i domaće vino! Jer, što se događa - kad se, recimo, ja "privalim" po ženskoj, ja ne moram ništa radit! A ona je sretna, najsretnija, zadovoljna i zadovoljena! Moraš imat i kvalitetan alat. To je kao u bejzbolu. Kad s onom velikom palicom nabiješ lopticu, ona leti i dalje, i jače, i bolje! A ne možeš sad kemijskom udarat lopticu!“
Ovdje ne treba ništa dodati.
REFLEKSIJA. Refleksija je posljednji stadij u kojem se prisjećate i kontemplirate o prijašnjim fazama sve u svrhu unaprijeđenja budućih seksualnih odnosa. Kod Vuce ta faza ne postoji jer ako ste slijedili upute kako treba onda se nema što unaprijediti.
Preostaje vam samo postupak zavođenja. Na sreću, za sve one nevješte u zavođenju Vuco ima rješenje: „Ajte u te kvalitetne saune, nemojte ić slučajno u pufove. Pufovi su bili kvalitetni prije 12-13 godina. Šta se sad događa? Tu sad dođe svih vrsta nacija, Bože te sačuvaj! Šporko i smrdi, nevalja! Dođe, i ona ti reče - 20 eura, a on konta - bolje ode 20 eura nego tamo 120. Uđe unutra, ona - fertig! Nisi ga ni metnija - fertig! Još fertig, fertig, fertig, izmuze mu sve. Dođu oni i izbace ga!“