Ljudi moji, ja sam danas doživio jednu predivnu, davno zaboravljenu stvar koju moram podijeliti s vama. Sjećate se onih postova gdje sam rekao kako su mi Uncharted 2, RDR, DEUS EX: HR, BioShock i slična remek-djela najdraže igre? E pa zaboravite na to.
Uglavnom da krenem od početka. Stari je još 89. u Njemačkoj kupio Nintendo Gameboy Color. E pa taj mali stroj je bio moj prvi gaming stroj tamo negdje 99. kad sam imao 3 godine. Imao sam 3 igre: Super Mario Land 2, Kirby Pinball Land i Tetris, ali sam većinom igrao prve dvije. Mislim da sam proveo tisuće i tisuće sati u njima. Maria sam prešao sigurno nekih 30 i nešto puta, a Kirbya nisam pošto je to high score based igra, ali mi je još u sjećanju da mi je rekord bio oko 2,5 milijuna bodova. E pa to sam igrao dobrih 7,8 godina sve dok negdje 2006. ili 2007. godine nije crkao (ali došao je negdje do punoljetnosti, svaka mu čast). Te dvije igre su bile toliko jednostavne, ali toliko igrive da se jednostavno nisam mogao maknut od njih. Eto i dan danas se sjećam koliko sam uživao u njima kao klinjo, koliko su mi suza radosnica donijele i koliko su me puta iživcirale ali sam im se uvijek vraćao.
I tako danas ja gledam stari ormar kad vidim tu predivnu prašnjavu i pomalo požutjelu mašinicu kako sjedi pomalo tužno u kutu. I čim sam ju vidio vratio sam se u ono rano djetinjstvo puno bezbrižnosti :
Pokušao sam ga upaliti, makar sam i sam znao da neće raditi. I nije radio. I zbog toga sam se rastužio. Ali došao sam na ideju. Emulatori. Nažalost bilo je samo za Android. Ali stari je pripomogao pa se našlo i za iOS. Instalirao sam emulator. I krenuo. Pa i zaplakao. Čuti opet taj divan soundtrack od te dvije igre. Vidjeti Kirbya i Maria. Ponovo zaigrati to... Ah...
Ispričajte me za ovakav stil pisanja, ali ovo mi je puno značilo. Nakon što sam skroz zaboravio na njih i onda se ponovno sjetio nakon toliko godina... Eto to mi puno znači pa sam htio podijeliti s vama, nadam se da nećete zamjeriti :)
Zajebi ova 2 dana do norijade i pripreme za maturu, bacam se ja dalje na igranje.
Moje 2 najdraže igre.