K.
Koji je tebi nastavak najbolji, odnosno najdraži, baš me zanima? Kladim se na dvojku ili na REmake
I'm glad you asked, Fox.
Uopće nisam iznenađen što si eliminirao većinu nastavaka iz serijala, jer sa odabiranjem najboljeg/najdražeg od ova dva gore nabrojana nastavka i najokorjeliji fanovi imaju slatke brige. Iako i
Nemesis ima veliki broj obožavatelja, a i meni osobno je u užem odabiru, jasno mi je da je objektivno najslabiji od starih RE-a, a i manje je draži od REmake-a i dvojke. Ipak, ni dalje nema sumnje da je riječ o legendarnoj igri.
Resident Evil 2. Novi/akcijski pristup, Hideki Kamiya u životnoj formi sa savršenim dizajnom i tempom, arkadno savršenstvo i najveći
replay value serijala. Baš zbog tog drugačijeg pristupa horroru, iako ponekad izgledaju preslično, a RE2 izgleda kao igra koja je uzela sve najbolje iz prvog djela i samo to sve proširila i unaprijedila, i REmake i RE2 govore priču za sebe. Jedan od najvećih kulera u gamingu na svom prvom danu na poslu, legendarna policijska postaja, predrag kraj i sve šta ide uz njega, odličan i pamtljiv soundtrack... Ova igra ima sve. Leon S. Kennedy je faca i najdraži lik u serijalu, a Hideki Kamiya je Bog. Ali...
Za nekog tko je izrezivao najave horror filmova iz novina i ljepio ih u bilježnicu, REmake je bilo ispunjenje snova. Od atmosfere, preko zagonetki i bosseva do likova... Capcom u svoj svojoj raskoši. Najfilmskiji nastavak svakako. Ovo sam shvatio godinama kasnije kad sam se znao pronaći kako samo stojim i gledam kadar iz igre koji je čisto savršenstvo. Čisti survival horror i igra koja je definirala žanr. Jedna od najboljih lokacija neke igre ikad. Razlog zbog kojeg možda i previše cijenim novi Resident Evil je što imam dojam da baš njemu rade najveću posvetu. Da ne nabrajam sad ostale hintove, elemente i razne easter eggove, konkretno jedna prostorija iz kuće Bakerovih (znaju oni koji su igrali) ima totalni feel mansiona iz jedinice.
Završit ću ovaj tekst citirajući te, jer se u ovome apsolutno slažemo, a sama je bit. Jedna od najboljih igara ikad. Isto kao i
dvojka.
Ubacio sam malo i REmake i, jednostavno rečeno, ta je igra za mene sama srž onoga što jedan Resident Evil naslov treba biti, do sada nenadmašena u serijalu.
Za kraj, melodija koja mi je sinonim za čitavi serijal.
https://www.youtube.com/watch?v=watch?v=dLX6reRrD88
A na kraju svega ovog napisanog, i dalje sam uvjeren da sam RE4 najviše puta odigrao. Previše se veselim rimejku dvojke, ta prerada ima sve predispozicije da bude legendarna. Praise the Capcom. One last time.
EDIT.
Tek sad vidim. Potpis najveći. Pogotovo boldano.
Inace, u pravu si. RE4 je imao nabrijan i creepy intro ali kako igra ide dalje i dalje postaje akcijski kaos koji nema veze s horrorom. Nije to ni lose. Zapravo radi se o jednoj od najvaznijih akcijskih igara koja je definirala moderni gaming po pitanju paceinga i ciljanja, kamere itd al to nije "pravi" RE. RE4 je super prosao jer je mnogima dosadio format starih Capcom igara i pruzio nesto novo i divlje.
Ja obozavam RE, cak i lose igre. Al realno REmake je meni osobno jedina igra koja mi je bas top tier koju bi ugurao u top 10 igara recimo.