1. Čini se da nas ništa neće sprječavati da igramo kao Afrikanke u Wehrmachtu
2. Čini se da ćete igrača customizirati prije meča, a onda će vas u igri dodijeliti timu.
1. Ovakvih gluposti mi je već stvarno dosta. Da je smještena u moderno vrijeme - ok. Ali sunce li im milo čitavo vrijeme forsiraju spiku oko toga da žele prikazati realističnost i brutalnost Drugog svjetskog rata i onda se ovako idu preseravati umjesto da pokažu malo muda i drže se povijesti. Nemam ništa protiv ženskih likova u igrama, nisam idiot, ali kada se ovakve gluposti nameću, gubi se na identitetu i autentičnosti. Tim više što će seljačinama i neobrazovanim šovinistima ovo samo pojačati zaostala razmišljanja i imati kontraefekt.
Sledgehammer je izjavio da žele napraviti igru koja će pokazati kroz što su ti ljudi prolazili. Pakao rata na autentičan način koji u svojoj tami i rugobi slavi heroje. Izmišljanjem ovakvih gluposti rade upravo suprotno. Koliko je života bilo spašeno jer je hrpetina žena bila na bojištima kao medicinske sestre? Pa bila je i ženska posada koja upravljala B-17 Letećom Tvrđavom. Žene su se borile u pokretu otpora. Zašto onda to ne prikažu? To su nevjerojatni uspjesi i hrabrost u najvećem ratu koji je zahvatio čovječanstvo. Afroamerikanci su imali svoje divizije u američkoj vojsci. 55. padobranska divizija bila je poznata kao jedina crnačka padobranska divizija. Oni su bili ti koji su rušili stereotipe i stupove rasizma. I što onda Sledgehammer radi? Izmišlja uloge i ignorira povijest, ignorira uloge koje su ti ljudi stvarno imali, samo kako bi se dodvorilo preosjetljivim pojedincima.
Zvuči kao sitnica, ali mene kao osobu koja obožava povijest i pokušaje dočaravanja iste me jako smeta. Gadi mi se rasizam i seksizam, ali od povijesti ne smijemo bježati, koliko god gadna bila. Iz nje trebamo učiti da se ne bi ponovila.
2. Ovo s uređivanjem i bacanjem u randomizirani tim je nešto užasno glupo ukoliko se pokaže kao istina. Ne mogu vjerovati da će ovo pretvoriti u festival mikrotransakcija i DLC-a. A tolike sam nade polagao u ovu igru. Nadam se dobrom SP iskustvu.