Dakle, ajmo ovo razjasniti. Dao si djetetu od 11 godina da igra igre koje se oslanjanju na snažnu naraciju, dakle nisu čisti gameplay, nego imaju razrađenu radnju koju treba pratiti da bi se dobro upilo ono što igra nudi. Witcher se bavi rasizmom, Metro se bavi ljudskom prirodom, God of War ima odnos otac-sin kao svoj temelj. Sada se čudiš što se njemu to nije dopalo. Kotor 2 si mu dao da igra, riječ je o igri koja je općenito poznata kao jako mračan pristup Star Wars serijalu i to onaj dio koji je Obsidian napisao kako bi, do sada jedini uspješno, unijeli dozu sivila u odnos Svijetla i Tame, i tebe čudi kako ga nije primilo. Zašto mu fino nisi dao i MGS odmah da razumije i Kojimine poruke...
Onda po tome sudiš kako danas odjednom gaming umire. Ne samo to, okrivljuješ i milenijalce što jednostavno... Kakve to veze ima i sa čime?!
O Exodusu nitko ne govori da je sranje, ne govore ljudi na internetu, ne govore kritike. Priče o "propasti" su vezane uz poslovnu stranu glede ekskluzivnosti na Epic Gamesu, ne znam tko je govorio da će zbog toga patiti kvaliteta igre. Štoviše, pratio sam čitavo vrijeme situaciju i vidio sam hrpetinu ljudi koji govore da im je žao što tako dobar developer pati zbog odluka izdavača.
Odigrao sam VIP demo i da, igra nije smeće. Ali sada kad su recenzije izašle se može fino vidjeti kako je riječ o ispraznoj igri. Ta ista igra se onda naplaćuje 60€ i očekuje se da će se prihvatiti pod normalno da će za godinu dana, ako se dobro proda igra i ne napuste podršku, nadodati više sadržaja. Ako to ima smisla, ako je to zdravorazumsko razmišljanje, onda nemam što više pisati ovdje. Bob Dylan gaminga. Ko tu koga zajebava...
Ako želiš pričati o tome zašto gaming umire, onda idemo vrlo jednostavnim razmišljanjem:
1. Ljudi kupuju igre prije nego što izađu. Čak ne prije nego što izađu, već odmah nakon prvog prikaza. Zatim očekuju da će sve biti tako kao što je na režiranom i skriptiranom prikazu igre kao na predstavljanju.
2. Ljudi kupuju nedovršene igre nadajući se da će se developer, koji se u 5 godina razvoja svoje igre nije udostojio ispuniti obećanja, odlučiti magično nadodati stvari koje nedostaju ili pak produbiti sistem ili ne znam ni sam što.
3. Ljudi plaćaju takve stvari. Izdavači su sretni jer namlate pare. Ljudi su nesretni jer je igra nedovršena. Izdavač i developer najave novu igru. Ljudima padne čeljust do poda, ponovno ju kupe i ostanu iznenađeni kada ih igra razočara.

Nije do toga kako ljudi igraju. Do toga je kako ljudi troše novac. Jedini jezik koji biznis razumije je novac. I dokle god će se taj novac bacati na poluproizvode, dotle će gaming "umirati".
I da, čisto kad smo kod toga da je EA loš. Da nije bilo EA-ove implementacije mikrotransakcija u Ultimate Team, možda ne bismo imali model mikrotransakcija uveden u igre u ovolikoj mjeri.