The Blacklist is an American crime thriller television series that premiered on NBC on September 23, 2013. Raymond "Red" Reddington (James Spader), a former U.S. Navy officer turned high-profile criminal, voluntarily surrenders to the FBI after eluding capture for decades. He tells the FBI that he has a list of the most dangerous criminals in the world that he has compiled over the years and is willing to inform on their operations in exchange for immunity from prosecution. However, he insists on working exclusively with a rookie FBI profiler by the name of Elizabeth Keen (Megan Boone). The series also stars Diego Klattenhoff, Ryan Eggold, and Harry Lennix. The pilot episode was written by Jon Bokenkamp and directed by Joe Carnahan. Executive producers for the series include Bokenkamp, John Eisendrath, and John Davis for Sony Pictures Television, Universal Television, and Davis Entertainment.

Prva epizoda: 23. rujna 2013. Mreža: NBC Autor programa: Jon Bokenkamp Nominacije: Zlatni globus za najbolju izvedbu glumca u televizijskoj seriji - drama, više… Nagrada: Emmy za udarne termine za izvanrednu koordinaciju kaskadera u dramskoj seriji, miniseriji ili filmu

Trenutno sam na drugoj sezoni.
Odlična mi je serija, radnja kompleksna, hrpetina dobrih i zanimljivih likova.

Velika većina epizoda je u konstatno dobrom tonu i čitava sezona je konstatno dobra...
Raduje me cliffhanger na kraju prve sezone. Zadnje dvije epizode su vrh.

Prvu sezonu bi ocjenio sa 8.5/10.
Druga sezona je imala par fantastičnih epizoda, nakon kojih su usljedile par užasnih.
Al taman kad osjetim da je nešto random, iznjedri se par fantastičnih epizoda.

Ovog trenutka ostalo mi još par epizoda...

Završio i drugu sezonu.
Vjerovatno odmah počinjem i sa trećom.
Hm, dobra sezona više manje sa glavnom pričom.

Serija je imala jedno 4-5 fantastičnih epizoda i malo više užasno dosadnih, pa mi je možda malo pala u odnosu na prvu sezonu.
No puno stvari se odvilo suprotno od nekakvih očekivanja, pa mi je dosta zapravo porasla u očima.
Totalno antipredvidljiva mi je serija i zbog toga odmah i nastavljam dalje.

Sezona 1 - 8.5/10
Sezona 2 - 8.0/10

Zanimljivo finale druge sezone i kao što rekoh totalno nepredvidljivo; cliffhangerovski!

Došao do 12-te epizode treće sezone i ja sam šokiran!
Prve dvije sezone mi je serija bila super i vrlo sam zadovoljan generalno.
Ali svih ovih 11 epizoda treće sezone su bolje od svega iz prve dvije sezone.

Nevjerovatno mi je koliko je kvaliteta same serije skočila.
Istina; serija je postala akcijski triler, no da sada završi sezona bila bi to 9.5 ocijena.
Nadam se da će u istom tonu i nastaviti sezona.

Pogledao i treću sezonu u cijelosti. Jako veliki pomak u kvaliteti prema gore. Prvih 12-13 epizoda su najbolje od ove serije što sam pratio. Nakon svih tih fantastičnih epizoda, serija mi se užasno zamjerila sa gotovo trash/komedija vjenjčanjem, koji kao da se radi o sitcomu, no srećom nakon toga, je nastavila u dobrom tonu. Cijeli plot ove sezone i završnih par epizoda je baš ono vrh vrh. Gotovo desetka od mene za ovu sezonu. Ne volim ić gledat epizodu po epizodu, pa ću ovdje stat sa serijom, dokle ne izađe cijela sezona.

15 dana kasnije
7 dana kasnije

Meni se ne cini bas napeto. Nisu mi likovi tak privlacni ,pa vjerojatno necu pratit.

5 godine kasnije