Ne možeš više ni na popodnevnu kavu otići da ti neki klaun ne digne birtiju u zrak. Pa gdje to ima?
Retrospektiva | Broken Sword: The Shadow of the Templars
Hehe, sjećam se da sam prvi BS svojedobno pokušao igrati na PlayStationu, ali se kod portanja baš i nije vodilo računa o tome da će se na TV-ima igra vrtjeti u 480p rezoluciji što je pixel huntingu dalo sasvim novu dimenziju.
Odigrao se kasnije na PC-u kako treba i do današnjih dana ostao jedna od najdražih mi p'n'c avantura. Zamjeram mu jedino debilnu zagonetku s kozom koja je bila u potpunoj suprotnosti s do tada uspostavljenim pravilima igrina svijeta.
Istaknuo bih još i trojku s kojom je i započela moja ljubav prema BS-u, igrao sam je s frendom 'na rate' na laptopu u kancelariji njegovog starog dok smo još bili klinci. Svakako probaj ako još nisi odigrao. ;)
Poslano sa mog SM-A510F koristeći Tapatalk
Koza is love. Koza is life.
Inače jedna od najboljih, a meni osobno i u top 5 najdražih igara ikada. Čista perfekcija.
Ma joj, treba s tom kozom na ražanj. Kad se sjetim koliko sam se s tim patio dok na kraju nisam pokleknuo i kod frenda preko dial-upa na netu potražio rješenje. XD
Nisam siguran, ali čini mi se da sam negdje pročitao da su i sami devovi priznali da je zagonetka apsurdna i onda to kasnije malo promijenili u ovim reizdanjima.
Ma joj, treba s tom kozom na ražanj. Kad se sjetim koliko sam se s tim patio dok na kraju nisam pokleknuo i kod frenda preko dial-upa na netu potražio rješenje. XDYup, igrao sam reizdanje tj. Director's Cut i tamo je koza jedna od najlakših zagonetki uopće. Čak nije ni zagonetka već se samo mora pomaknut plug onaj i to je to. Super je što nakon toga George izjavi "So the 'ghost of Lochmarne' is no more than a fierce Billy goat. For a moment I thought it was going to be incredibly awkward to get past, but in the end it was surprisingly simple. Who would have known?"
Nisam siguran, ali čini mi se da sam negdje pročitao da su i sami devovi priznali da je zagonetka apsurdna i onda to kasnije malo promijenili u ovim reizdanjima.
Inače ja sam je u originalu prešao nakon 100tog puta pomahnitalog klikanja po ekranu pa na blef nešto stisnuo i pogodio. Naravno, nije mi bilo kurca jasno kako sam prošao. Išao sam pogledat walktrough nakon toga i kada sam pročitao uopće nisam skužio da sam napravio to što se tražilo. :)
Ajd, elegantno su to onda riješili uz zdravu dozu autoironije :)
Obzirom da su me uvijek privlačile slične igre, a nikada ih nisam igrao, mogao bi u budućnosti probati ovu ili neku drugu iz žanra... to više što mi laptop ne može pokrenut ništa "ozbiljno"...
Broken Sword u današnje doba može i mikrovalna pokrenut tako da barem po tome nemaš beda
Stara, divna avantura (dvojka mi je ipak nešto bolja). Prešao sam ju na PC-u i Wiiju, a ostaje mi još DS verzija.
Prva dva nastavka su mi jedne od najdrazih igara.
Prvi put sam ih igrao na PS-u, pa puno puta kasnije na PC-u.
Nedavno sam zavrsio ovu DC verziju, bio sam na putu pa sam odigrao igru na mob.