Hehe, sjećam se da sam prvi BS svojedobno pokušao igrati na PlayStationu, ali se kod portanja baš i nije vodilo računa o tome da će se na TV-ima igra vrtjeti u 480p rezoluciji što je pixel huntingu dalo sasvim novu dimenziju.

Odigrao se kasnije na PC-u kako treba i do današnjih dana ostao jedna od najdražih mi p'n'c avantura. Zamjeram mu jedino debilnu zagonetku s kozom koja je bila u potpunoj suprotnosti s do tada uspostavljenim pravilima igrina svijeta.

Istaknuo bih još i trojku s kojom je i započela moja ljubav prema BS-u, igrao sam je s frendom 'na rate' na laptopu u kancelariji njegovog starog dok smo još bili klinci. Svakako probaj ako još nisi odigrao. ;)

Poslano sa mog SM-A510F koristeći Tapatalk

Koza is love. Koza is life.

Inače jedna od najboljih, a meni osobno i u top 5 najdražih igara ikada. Čista perfekcija.

Ma joj, treba s tom kozom na ražanj. Kad se sjetim koliko sam se s tim patio dok na kraju nisam pokleknuo i kod frenda preko dial-upa na netu potražio rješenje. XD

Nisam siguran, ali čini mi se da sam negdje pročitao da su i sami devovi priznali da je zagonetka apsurdna i onda to kasnije malo promijenili u ovim reizdanjima.

Ma joj, treba s tom kozom na ražanj. Kad se sjetim koliko sam se s tim patio dok na kraju nisam pokleknuo i kod frenda preko dial-upa na netu potražio rješenje. XD

Nisam siguran, ali čini mi se da sam negdje pročitao da su i sami devovi priznali da je zagonetka apsurdna i onda to kasnije malo promijenili u ovim reizdanjima.

Yup, igrao sam reizdanje tj. Director's Cut i tamo je koza jedna od najlakših zagonetki uopće. Čak nije ni zagonetka već se samo mora pomaknut plug onaj i to je to. Super je što nakon toga George izjavi "So the 'ghost of Lochmarne' is no more than a fierce Billy goat. For a moment I thought it was going to be incredibly awkward to get past, but in the end it was surprisingly simple. Who would have known?"

Inače ja sam je u originalu prešao nakon 100tog puta pomahnitalog klikanja po ekranu pa na blef nešto stisnuo i pogodio. Naravno, nije mi bilo kurca jasno kako sam prošao. Išao sam pogledat walktrough nakon toga i kada sam pročitao uopće nisam skužio da sam napravio to što se tražilo.  :)

Ajd, elegantno su to onda riješili uz zdravu dozu autoironije :)

Obzirom da su me uvijek privlačile slične igre, a nikada ih nisam igrao, mogao bi u budućnosti probati ovu ili neku drugu iz žanra... to više što mi laptop ne može pokrenut ništa "ozbiljno"...

Broken Sword u današnje doba može i mikrovalna pokrenut tako da barem po tome nemaš beda

Stara, divna avantura (dvojka mi je ipak nešto bolja). Prešao sam ju na PC-u i Wiiju, a ostaje mi još DS verzija.

Prva dva nastavka su mi jedne od najdrazih igara.
Prvi put sam ih igrao na PS-u, pa puno puta kasnije na PC-u.
Nedavno sam zavrsio ovu DC verziju, bio sam na putu pa sam odigrao igru na mob.