Odigrao sam preko 100 utakmice FIFE i kompletan zakljucak je da na terenu FIFA nema nijedne, apsolutno nijedne, dodirne tačke sa pravim nogometom. Od golmana koji hvataju "žive" lopte sa 2 metra, preko lopte i njene mehanike koja izgleda kao napuhana Konzumova kesa, trčanja kao po ledu, nepostojanja taktike, pace igrača sa Rambo sposobnostima, skokova ... uglavnom teško da ću naći jednu pozitivnu stvar. Izvan terena uživancija, kartice, transfer market, kupovi, lige, licence, meniji, ma sve perfekcija.

Ja iznosim svoje misljenje.grafika na strani fife a gameplay na strani pes-a.
Nikad ni blizu nisi bili da bi se moglo mjeriti

Poslano sa mog SM-A500FU koristeći Tapatalk

Pa pes je imao i bolju grafiku duze vremena..gameplay nema od 2008 do 2016...i dobro si napisao ni blizu nije bilo da bi se mjerilo koliko se srozao..

Modeli igrača, što se tiče grafike, su također bolji u PES-u, a nakon ovih 100 utakmica naučio sam cijeniti PES sa svim njegovim manama. PES gameplay nije perfektan, ali je neuporediv sa FIFA arkadno-komičnim gameplayom. Opet bez obzira na sve FIFA je zanimljiva igra, međutim za ozbiljno nogoloptanje je neozbiljna.

Pes i realnost.. svasta cu ovdje procitat..

Još napiši da je FIFA gameplay realan da ugođaj bude potpun.

Govno od igre i jedno i drugo. Fifa tehnicki jaca igra i to je to.

U tome se potpuno slažemo. Izvan terena dominira FIFA, na terenu PES, da se hoće pojaviti 2K Sports i spojiti najbolje iz obje igre u jedno, pobrali bi fanove i jedne i druge igre.

Daj ekipi PESa budzet i tehnikalije Fife odnosno EA i vidjeli bi drastican pomak u simulaciji nogometa. Ovo danas kod Fife je samo nabrijavanje online igranja i pracenje trendova s obzirom na kvalitetu i nastup stvarnih igraca tekuce godine.
Na svakom engleskom forumu djecurlija trazi jos brzu i atraktivniju Fifu! Ja neznam jesu li oni normalni!? I sve dok EA bude podilazio takvima (a ima ih mnogo) do tada ce ih vuci zarada i lova, a napretka ne bude.
S druge strane PES se muci financijski i proces razvoja je takav kakav je. Jebga. Ja zelim opet onaj osjecaj starog PESa ili one Fife 09 i 10, kada si stvarno igrao NOVU igru i nesto je napredovalo.

Fifa prvo sto mora je smanjit brzinu igre za jedno duplo, jer stvarno je nenormalno kolko je brza.

Opet je igram iako sam reko da necu nikad vise. S pro-om mi se neda opet pocinjat. Vjerujem da dosta stvari ima bolje, al opet znam da ima miljon svojih gluposti s kojima dodes bas na isto minus bolji online, licence i sve ostalo, tako da mi Fifa i dalje ostaje prvi izbor samo zato jer je manje losija.

FIFA je zanimljiva igra, međutim nema dodira sa stvarnim nogometom.
PES naginje simulaciji i na terenu je odličan, ali sve osim toga (online, licence, meniji, myClub ....) je miljama iza FIFA i ispod svakog prosjeka.

Nisu više ni licence problem jer se sad vrlo lagano i brzo pribacit edit file na konzolu i imaš praktički sve, meni je isto gameplayon puno bolji PES iako je to daleko od kvalitete, al opet kažen za igru sa ekipon i ruganje i zajebanciju PES i Mortal Kombat (sad Injustice ) su bogomdani. Kolko je letilo joysticka u zid radi toga

DragonBIH ma nisam mislio na te tehnikalije.. PES je u istom omjeru miljama daleko od simulacije kao i Fifa. Dok god PES nema mocap, ono ce izgledati najblaze receno komicno. Nogomet PESa se svodi na driblinge, animacije su uzas, putanja lopte katastrofa, igraci ne diraju loptu uopce, gameplay je takticki kaos, a mr. roboto i magnetni pak su godinama boljka.

FIFA je zanimljiva igra, međutim nema dodira sa stvarnim nogometom.
PES naginje simulaciji i na terenu je odličan, ali sve osim toga (online, licence, meniji, myClub ....) je miljama iza FIFA i ispod svakog prosjeka.
Fifa 17 je cista arkada, to je definitivno jasno. Ako se to prihvati igra cak moze bit i zabavna, na trenutke

Dosta me podsjeca na PES 2006, super precizni pasovi, ludacki driblinzi ko da vozis F1, trcanje po boku i cutback u sredinu, golovi iz svake moguce pozicije itd itd.

Jednom kad dodes u 1. i 2. diviziju moras igrat nabrijano ko stoka ak ne mislis izgubit. Najbrzi nogomet ikad. Nekoc se ova brzina zvala fast.

No postavi li se igra na slow, narihtaju se slideri i sl. moze se tu masu toga popravit. Na zalost online jest sta jest, znamo kome se pogoduje s takvim brzim gameplayom.

Al barem ako nista do nove tekme ne cekas vise od 20 sekundi.

No kako je Chono7 reko, a slozio bi se s njim, PES ima masu opet nekih svojih problema u gp, gdje isto ne mozes sprijecit gol masu puta i gdje igraci ispadaju smijesni.

Generalno nijedna ne valja.

Daj ekipi PESa budzet i tehnikalije Fife odnosno EA i vidjeli bi drastican pomak u simulaciji nogometa. Ovo danas kod Fife je samo nabrijavanje online igranja i pracenje trendova s obzirom na kvalitetu i nastup stvarnih igraca tekuce godine.
Na svakom engleskom forumu djecurlija trazi jos brzu i atraktivniju Fifu! Ja neznam jesu li oni normalni!? I sve dok EA bude podilazio takvima (a ima ih mnogo) do tada ce ih vuci zarada i lova, a napretka ne bude.
S druge strane PES se muci financijski i proces razvoja je takav kakav je. Jebga. Ja zelim opet onaj osjecaj starog PESa ili one Fife 09 i 10, kada si stvarno igrao NOVU igru i nesto je napredovalo.
Potpis

Poslano sa mog SM-A500FU koristeći Tapatalk

Đabe vama ovo "slaganje i potpisi" na komentare kada svake godine kupite igru...jednu ili drugu.

Đabe vama ovo "slaganje i potpisi" na komentare kada svake godine kupite igru...jednu ili drugu.
slažem se i potpisujem 

Nisam kupio nogomet od 2013. godine jer ne valjaju ni jedna ni druga igra. Fifa 14 je zadnja koju sam kupio.

slažem se i potpisujem