Platform - Wii U
Genre - Platformer
Developer - Nintendo EAD
Publisher - Nintendo
Director - Masataka Takemoto
Producers - Takashi Tezuka, Hiroyuki Kimura
Composers - Shiho Fujii, Mahito Yokota

Review
https://www.youtube.com/watch?v=LqF2T1AkIek

2 godine kasnije

malo odmora od zelde završilo je 24-satnim maratonom ovog novog maria...

kužim "lošije" ocjene zbog toga što je to sve već viđeno po 1000. put, ali zašto ekipa ne naglašava da je ovo jedna od najboljih 2D mario igri? težina, challenge modovi, + new super luigi u, level design, atmosfera mario svijeta, sve je pogođeno savršeno...jedino je malo lame što leteći power-up nema mogućnost napada repom kao tanooki suit iz smb3, ali i to dodaje extra layer težine, i padanje iz zraka s tim odijelom je dosta brže nego prije...
muzika...na početku mi je moram priznat bila iritantna, ali sam ju već zavolio, ima šarm

za mene je ovo najbolji 2D super mario do sad, skinuo je smb3 s trona...a sličniji mi je super mario worldu. neka dobra kombinacija.

btw igrao sam i prvi nsmb na ds-u, ali on je bio baš prelagan i prekratak

p.s. kakva zelda....ovaj tjedan samo mario na repertoaru

Miči taj U iz naslova, dok pupovac to nije vidio. Odmah ce ffa forum proglasiti ffašističkim.

Ima puno staza? Baš se dvoumim oko kupnje jer mi se čini zabavno. Ako nisi igrao(pretpostavljam da nisi jer si tek nedavno nabavio Wii U) onda obavezno moraš Super Mario 3D World, stvarno vrhunska igra!

a onak...i nema baš više zona nego prije...sve je standardno, 8 svjetova, 1 secret world i tak...stara formula....ali funkcionira top notch.....ali postoje i challenge modovi, njih baš krdo...tipa završi određeni level bez da jednom takneš pod, ili završi level bez da skupiš ijedan novčić...pa time triali isto....onda je tu još jedan mod di kamera stalno scrolla naprijed, a tvoja zadaća je preć s 5 života 2, 3 ili 4 uzastopna levela i usput skupit što više novčića (na svakih 10 skupljenih se scroll kamere malo ubrza).....i tu je još naravno i super luigi u, ako kupiš disk koji na sebi već ima taj dlc....

...a meni ti 3D mario igre nisu nešto, više volim 2D....makar doć će i 3D world na red, samo prije njega ima dosta toga s višim prioritetom (za mene)

gledao sam neke reviewere koji kažu da grafika saka....skroz krivo, imo 2D mario MORA imat minimalističku grafiku tako da se istakne gameplay koji mora bit milimetarski precizan...pojma nemaju ti revieweri

Ja volim taj New serijal, u doba Wii-a, NSMB Wii mi je bio bolji od Galaxy-a. Wii nastavak mi je ujedno i najbolji, nekako su svijetovi bolji i zabavnije mi je bilo skupljat stvari u toj igru nego u New U.

Zolt, nabavi si Mario Maker obavezno :

nabavit ću sveeee XD
danas nabavio dkc tropical freeze, i nakon odigranog prvog i drugog levela, mario mi se čini bolja igra, ne bi čovjek vjerovao...ali vidjet ćemo kad završim

mislim na kontrole kad kažem bolja igra...čini mi se da mario u ima puno bolji milimetarski precision control, naročito u kontroli u zraku, za vrijeme skokova

Ak se sjećaš, rekao sam ti prije da DKCR TF nije nešto... kontrole i kak se majmuni ponašaju su bezveze skroz, a ima i gluposti poput totalno nemaštovitih i dosadnih bosseva. Collectiblesi nisu nimalo Rareovski, a highlight cijele igre je soundtrack, sve ostalo, bwah...
New Mario Bros je barem vjerniji starim igrama a ujedno uspijeva s nekim modernijim idejama, što kod DKCR nije slučaj

da, sjećam se da si reko da te živcira kak roll više nije na trčanju...i mene isto...
došo sam do 4. otoka...mislim ok je igra, čak i dosta izazovna za dkc naslov, ali mi nema atmosferu original trilogije, pogotovo dvojke koja je bila i ostala masterpiece...muzika je špica, da...onaj remix introa prvog dkc-a u funky shopu <3

al ne kužim reviewere koji su rekli da je tropical freeze najbolja igra na konzoli (čak i u vrijeme kad je izašla)
...jer onak, nije. no dobro, dosta o donkey kongu, ovo je mario topic, a donkey će dobit moj review u svom topicu kad ga završim

3 godine kasnije