Volim te, Dormine.Imam cirka 35 sati u 3DS verziji, pa da kažem pokoju stvar o izmjenama. Neke su lošije, neke bolje. Naravno, sve ovo je moje osobno mišljenje.>Grafika je lošija, što je i logično budući da je 3DS ipak prijenosna konzola, no ako grafiku usporedimo s drugim 3DS igrama, jako je lijepa.>Glasovi su slabije kvalitete iz nekog razloga. Znamo da je 3DS ograničen, ali jebiga, druge igre nemaju taj problem. Jessica ima novog voice actora koja, za razliku od one prvobitne koja je zvučala malo ''bitchy'' i to joj je davalo poseban šarm, zvuči kao da se dosađuje. But wait, zašto ako je igra port? O tome kasnije...>USA i EU verzija imaju midi soundtrack, a ne orkestralni kao original. Doduše, ako ste prljava piratčina kao ja, to vas neće zabrinjavati previše jer na netu se našao i undub i orchestra rom.>Imam filing da malo duže treba da počne borba, dat loading, no zato je loading na nekim drugim mjestima (tipa, kada ulazite u kuće) dosta kraći. S pozitivne strane, brzo se naviknete.>Izmjene su sitne, ali divne. Neki likovi, koji u originalu nisu imali glasove, sada ih imaju. (primjer: monster sa kapuljačom u Waterfall Cave-u) U igri su neke nove scene ubačene - ali ništa nije uništeno nepotrebnim dodacima i glupostima kao u, primjerice, DS verziji Chrono Triggera - pa je trebalo i nove glasove snimiti, a kako je žena koja je u originalu dala glas Jessici davno prekinula s radom, trebali su novu uposliti.>Igra ima 2 nova lika (za borbu): Red i Morrie. Red je seksi ženski lopovčić, a Morrie vlasnik monster arene. I ne, ne prikljućuju se tek u post-gaameu već tokom igre, pa imaju svojih scena.>Svaki pokupljeni predmet automatski ide u Item bag a ne na lika, Bogu hvala na toj promjeni, pa sad ne morate gubiti vrijeme prebacujući predmete nepotrebno.>Monstere sada vidite na mapi! Ovo je odlično ako ih želite izbjegavati, a da ne pričam o tome kako je sada farmanje, sakupljanje golda i EXP-a znatno lakše.>Velike promjene je doživio i Alchemy Pot. Više ne treba čekati da se predmet ''skuha'', već je kreiranje instant - u originalnoj verziji smo imali taj upgrade u post game-u, ali ovdje je dostupno odmah. Također, za razliku od originala, kada pročitate recept sa hintom - tipa ''something shiny'' ili ''spiky item'' - on na vašoj listi neće biti naveden kao ''shiny item'' već će pisati točan naziv imena. Isto tako, svaki put kada odaberete predmet za mixanje, igra automatski zacrni predmete koji se s njim ne mogu mixati, iako možda nemate recept. Da, olakšano je, ali prodajna vrijednost predmeta je sada nešto manja, tako da nećete zaraditi lovu mixanjem predmeta kao u originalu.>Novost je kamera i slikanje, a imamo i jedan side quest vezan uz to. Kada prvi put uđete u Port Prospect, upoznat ćete lika (maštovitog imena) Cameron Obscura koji vam daje photo zadatke. Uglavnom, morate slikati monstere, poznate osobe, znamenitosti i zgrade, gold slime-ove (još jedna novost - nekakva vrsta ''trofeja'' koji se nalazi u svakom gradu i uglavnom je skriven), za to dobivate markice koje, kada sakupite dosta, vam daju nagrade. Nisu sad to neki overpowered predmeti, ali jedna od prvih nagrada je Holy Lance, oružje koje će biti vrlo korisno ako koristite spear tip oružje sa herojem.>Na donjem ekranu je mini mapa. Enough said.>Težina je ista (valjda), ali zato Angelo dobiva više skill point-ova na početku, za razliku od originala.>Moguće je ubrzati borbu i to za duplo. Najs.Teška sam fanbojčina ove igre (i trojke i petice), tako da možda i nisam osoba koju trebate pitati za mišljenje... ali da, 3DS port je odličan!