My GAWD
https://youtu.be/zb8QpABNTPM
Zašto sam ga pogledao, o zašto, pun je spoilera.
Xenoblade Chronicles X
https://youtu.be/tekIGTRO35M
Da li je netko nabavio već ovaj naslov, ja umirem od želje da ovo igram. Dajte makar dojmove.
Meni je svijet media trebala poslati limited edition u petak. Nadam se da će stići u pon-uto.
Igra ima za skinuti 4 patcha sve skupa 10 gb. Svaki patch je da se igra vrti i učituje brže. Još su mi ostala dva.
Stigla mi je jučer igra! Prvo moram reći da je limited edition zakon i uopće nije skup. Preko TGC košta oko 650 kn, a kod nas 200 kn manje.Steelbook jedan od najljepših koje sam vidio.
Evo par dojmova nakon početnog iskustva.
Igrao sam malo manje od 2h. Došao sam do NLA, tamo malo prošetao i to je to for now. Lik kojeg radite ne priča osim u borbi i imate izbor odgovora, i nema jap dub (meni to ne smeta).
+ Početna animacija odlična!
+ Igra izgleda jako lijepo pogotovo velike beštije.
+ Borba mi se čini ful kul. Zasad nije teško al to je tek početak.
+ Planet Mira je prekrasan a vidio sam samo djelić onoga šta me čeka.
+ Čini mi se da bi priča mogla biti zanimljiva kao i likovi.
+ Mislim da u životu nisam vidio veću mapu od ove.
+ Soundtrack je dobar.
- Pop up je očit.
- Grafika na nekim djelovima izgleda kao na PS2, niti lica likova ne izgledaju sjajno. Al kužim da su morali nešto žrtvovati s obzirom na veličinu mape.
- Mini loading prilikom svake veće animacije i ponekad se treba pričekat da se učita novi dio. Ne znam šta bi bilo da nisam instalirao ona 4 patcha od 10 giga.
Mislim da je Xenoblade super ekskluziva i vjerujem da će mi bit još bolja kad krenem igrati. Jer sad nisam ni zagrebao površinu. Ne vjerujem da ću sad nastaviti jer prvo moram riješiti Fallout 4.
Došao sam do NLAŠta znači taj NLA?
Šta znači taj NLA?New Los Angeles.
Ja također nabavio igru i evo dojmova nakon 5 sati igranja.
Odigrao do kraja 3. chaptera i za sada sam naprosto oduševljen igrom. Naravno svijet je ono najljepše od svega. Mira je barem meni naprosto očaravajuča, a vidio sam samo istočni dio Primordie.
Meni je OST isto izvrstan i borba mi je jako zanimljiva i još nisam sve baš pohvatao. Likovi su isto fora ali imaju taj JRPG feel (što je meni sasvim u redu). Story za sada baca više na na Mecha/Sci-Fi feel nego klasični JRPG.
Inače par ovako manjih zamjerki je da NLA izgleda dosta standardno znači solidno ali ništa posebno i to da se ne mogu podešavati volumeni glasova, glazbe itd.
Ali sve u svemu toliko sam zadovoljan igrom da ne želim prestat igrat.
Ako još netko igra neka me doda (kasnije u igir za one online missions itd.)
Densetsu
Kako stojiš sa Xenoblade? Koliko sati igraš, ti je bolja od jedinice, priča zanimljiva?
Trenutno sam na blizu 80 sati, presao sam 6 glavnih misija i hrpu sporednih i tek nedavno dosao do Skellova. Djeluje mi bolje od jedinice, a i prica je dosta zanimljiva. No, pored svega toga sto igra nudi moze doci do malo zasicenja, ali nista strasno. Par dana pauze i derem dalje.
Ćo moj pretpostavljam da baš ful riješavaš side misije i istražuješ jer se po recenzijama do Skellova dođe na 20-30 sati. I očito se nisu zajebavali kad su rekli da se bez problema može igrati preko 100 sati.
Da, nastojim biti temeljit.
Trenutna statistika mi je sljedeća:
Story misije: 6
Affinity misije: 10
Normal misije: 53
Basic misije: 44
Imam za sada i 213/749 achievementa.
Uz to, bilo je tu i slobodnog istraživanja, postavljanja sondi, traženja treasuresa... Definitivno će na kraju biti iznad 100 sati.
Evo uletilo na ebayu za 230kn a nisan to tija propustiti.
Samo neznan kad če doći na red za igru
Mislim da ću i ja, ako ne bude kakvih problema, malo igrati ovo. Zapravo mi je bilo (i još uvijek je) u planu ponovno odigrati prvi Xenoblade prije izlaska dvojke (koju kupujem Day 1), no kako datum izlaska dvojke još nije poznat... ima se vremena.
Ovu igru imam oriđiđi, još uvijek zapakiranu, ali konzolu ne, no zato ju emulator kako-tako vrti. Ima slow motiona tu i tamo, ali čini mi se da ne utječe previše na glazbu. Par puta mi se zamrznulo kad sam kliknuo na affinity, na što sam pomislio da je riječ o lošoj emulaciji, ali navodno je to problem i u samoj igri:
https://www.gamefaqs.com/boards/701151-xenoblade-chronicles-x/73438716
Je li to možda update riješio? Je li tko od vas imao problema s tim?
Još nisam ni do prvog odredišta došao jer tamanim živine s kojima bih, kao, trebao koegzistirati, kako Elma reče. Igram sa custom ženskom jer je defaultni lik gadan k'o lopov.
Ovo je manje-više svima nebitno, ali meni ne, pa moram spomenuti - Isuse Kriste, kako mi se sviđa font!
I da, ačivmenta ima zbilja previše.
Javim impresije nakon par sati igre. (pod uvjetom da se, naravno, igra neće često krešati na CEMU-u)
Čitao sam da ima dosta problema (čak i par Game Breaking problema), zato i nisam ovo skidao. Jesu to popravili ili...?
Sent from my iPhone using Tapatalk
Par puta mi se zamrznulo kad sam kliknuo na affinity, na što sam pomislio da je riječ o lošoj emulaciji, ali navodno je to problem i u samoj igri:Čitao sam također o tom bugu, pa (iako sam igrao na Wii U, a ne preko emulatora) nikad nisam klikao na affinity. Pored toga, nikakvih drugih problema nisam imao tijekom igre (osim ponekad iritantnog pop-upa, ali to je druga priča).
https://www.gamefaqs.com/boards/701151-xenoblade-chronicles-x/73438716
Je li to možda update riješio? Je li tko od vas imao problema s tim?
Mene kod emulacije najviše zajebava zvuk, tj. eksplozije su glasnije od glazbe i glasova likova. To se može srediti ''brisanjem'' tj. micanjem snd.cpk fajla iz datoteke s igrom, ali nije to onda gušta igrati tako. A, navodno, ima i neki programčić kojim se može podesiti glasnoća (posebno efekata, posebno soundtracka...), ali neda mi se sa tim zafrkavati.
Evo par noćnih skrinova.
Nabilo se nekih 8 i pol sati igre i... bojim se da ću puno vremena izgubiti ovdje. Tek sam startao Chapter 3 (odnosno obavio 2-3 misije u Ch3) i izabrao si Curators diviziju: nekako mi se čine najzamljivijima.
Slow down na nekim mjestima (sa 30 na 20-25 FPS-a), nažalost, ne mogu srediti, ipak ovo nije savršeni emulator, ali sam si na kraju barem uspio zvuk srediti, pa mi više efekti nisu glasniji od glazbe i glasova. Neznam zašto Monolith jednostavno nije stavio u opcijama mogućnost podešavanja glasnoće zvuka; koji su to mongoloidi.
Odlično je napravljena kustomizacija lika; stvarno nemam nikakvih prigovora na to.
Borba malo jest basic u početku, ali čudo jedno kad usavršiš više klasa i počneš ''slagati'' skill set.
BTW, borbe i sa znatno slabijim protivnicima (tipa, ja sam level 13, a monster level 8) mi znaju potrajati i po minutu; neznam jesam li ja toliko loš, ili to baš je poanta, da se borbe ne završe nakon 1-2 udarca (nadam se da je ovo drugo).
Isto tako, kako dovraga koristim predmete u borbi? To uopće nisam skužio, lol.
Zasad imam 58 ačivmenta. Bit će ih još.
Isto tako, kako dovraga koristim predmete u borbi? To uopće nisam skužio, lol.Klikneš start, onda + i nakon toga X (za consumable items)
Tek sam sad viidio poruku, sorry. I hvala.Isto tako, kako dovraga koristim predmete u borbi? To uopće nisam skužio, lol.Klikneš start, onda + i nakon toga X (za consumable items)
A gle, čovjek uči dok je živ. Nakon 14 sati igre sam skužio kako se teleportirati između onih ''stupova'' (jer se za to koristi onaj WiiU Gamepad, a nisam imao pojma kako to promijeniti na emulatoru).
Koliko si ukupno sati ulupao i riješio questova, ako nije tajna?