Vidim napokon se priča o bitnim stvarima.
A i šteta je Confidante preskakati. Svi su poprilično dobro odrađeni i zanimljivi, daleko bolji skok od P4 gdje se ni ne mogu sjetit imena glavnih likova a kamoli sporednih.
A daj. Nemoš ovo napisat i proć lišo. Ovde imaš potpuno subjektivan problem. Ti si jedini sa ovakvim slučajem. Glede ovog se slažem skroz sa Sokolom. Iako ovi sadašnji "najvatreniji" i "najveći" fanovi misle da je serijal počeo sa Personom 3, a
petica se konstantno uspoređuje sa
četvorkom - to nije ni približno točno. Ovaj serijal traje više od dvadeset godina i još od
dvojke (konkretno), baš likovi su ti po kojima pamtitmo pojedine igre iz serijala.
Persona 4 je bila njegova konačna eksplozija, a postava likova je i suviše pamtljiva i raznolika. Iako se vjerojatno slažemo da je, gledajući u globalu,
Persona 5 bolja od prethodne igre (za mene je petica i najbolja u serijalu), dopustimo da vrijeme odradi svoje pa da jednom usporedimo i likove. Igra je praktički tek izašla. Ali mislim da se svi slažemo da su likovi u P5 najbolje okarakterizirani. Sve ostalo su ukusi.
Sad se mislim bi li "napao" Makoto ili da nastavim sa doktoricom.
Mogu obe? )
Prvi prolaz - samo Makoto. Najbolja je.
Možeš, naravno. Možeš svih osam. Pogledao sam video nekog švalera na internetu; dobiješ prilično simpatičnu situaciju za Valentinovo.
Na drugom prelasku ćemo ići totalno perv putem, iliti Futaba.
Druga najbolja cura. Makoto mi je zapravo samo za nijansu draža. Jedna od boljih palača, ona sama je odlično napisan lik, sentimentalan i tragičan
background, a na momente je opet čisti
fan service. Samo teško je na nju ne gledati kao na mlađu sestricu. Možda jedino na ovakvim fan artovima, u samoj igri je druga priča.

Makoto mi se nikako ne sviđa. Da, koristim ju u borbi, ali kao lik mi ne sjeda; posebice ona njena nagla promjena iz dobre curice u badass kuju. Seka joj je bolja.
A nemoš reć da nije slatkica. Pogledaj je ovdje u 2B izdanju.

Ja ni u jednom trenu nisam stekao taj dojam badass kuje. Njezino građenje do
awakeninga mi je možda i njezin najbolji dio, nakon toga se zapravo ponaša u skladu sa svojom prvobitnom ulogom. Jesi skužio kako je Atlus zapravo gura kao
canon? Isto kao i Marie u P4G. Makoto zapravo jedina u igri ima sporedne animacije/scene (baš sa sestrom u tom stanu) koje doprinose njenoj karakterizaciji. Nju su baš isforsirali i istrošili maksimalno. I uspjeli su. Tamo još od onog prvog njenog stalkanja po školskim hodnicima gledajući preko one svoje mange.
Ne znam. Jebate, polovicu ljeta sam proveo odlazeći u bath i ispijajući onaj voćni čaj da napunim charm i budem dostojan njenog social linka. Pa i onaj zadnji dan na Havajima sa njom. To se ne zaboravlja. E, da, i persona joj je odlična.
Dok mi je recimo Haru očajna. Totalna limunada od cure. Šteta što je ona na neki način ugurana u taj main cast (mada ima razloga), a ne Hifumi.
Svi ovi likovi o kojima pišemo su jedni od najboljih u žanru, samo zato što su stvarani iskreno i s ljubavlju. Bilo da se to tiče dizajna ili samog scenarija i dijaloga. U Atlusu kuže stvari u potpunosti, i sa ovim serijalom ih rade maestralno u odnosu na ostale. Nije lako raditi
urban fantasy igre sa tinejđerima u glavnim ulogama i sa svim problemima koje oni nose, napravit ih ultra zanimljivima i likovima do čijih sudbina nam je stalo i s kojima se možemo iskreno povezati. Baš me zanima kako će serijal izgledati bez Hashina. Taj tip je čudo podcijenjen u ovoj industriji, a faca zapravo nema lošu igru.
Koliko god ove igre (a posebno ova zadnja) bile dobre, teško je ekipu nagovoriti na njih. Šta je nepopraviljiva šteta. Ja stvarno mislim da je ovo jedna od najboljih igara unazad nekoliko godina, i koliko god bi se sa guštom bacio na njen drugi prelazak, muka me uhvati kad vidim da bi na to morao potrošiti dodatnih 100+ sati, a jednostavno toliko toga ima za igrati.