Odigrao do Skotske i vjerojatno vise necu imat priliku jer nemam svoj Ps4.Ali nemoram ni odigrati do kraja da zakljucim o kakvoj se igretini radi.Znao sam to odmah i kad je prologue od 50min zavrsio.Nemogu vjerovat da je tocno sve ono sta me smetalo u prva 3 popravljeno.Imas feel kao kad nekoj igri treba fix i onda izade patch i to popravi.Tako je meni ova igra ali i vise od toga jer ovo je opet ljestvica vise.Vecinom ste sve obuhvatili u komentarima i jasno je da je ovaj mix sa TLOU ucinio ovu igru,neznam dali je dovoljno rec-savrsenom! Bilo mi je "drveno" napucavanje u prva 3 a sad je "mesnato" i itekako socno Bilo mi ga je previse i nabacano a sad je balansirano.Penjanja ima i priznajem umorilo me i ono u Italiji na aukciji ali to je samo zato jer je radnja toliko zanimljiva pa sam zelio cim prije to odradit.Cut scene su nesto posebno.
Znaci gledas u ekran ispred sebe i osjecas da gledas nesto cega dosad nije bilo u gamingu.Dusu su iz ND-A pustili u igri i osjetis je kroz ekran.Kakav voice acting i motion capture,nevjerojatno.A u gameplayu i kad se nista ne dogada ubacen najbolji humor i dialozi da popune svaku sekundu igre.Bas kao u TLOU gdje se razvijala drama i odnos izmedu Joela i Ellie tako ovdje onaj humor i sve u onom nekom tonu kao "one last time". A Chapter 4 i veceru sa Eleneom treba uvrstiti u neku knjigu ako postoji o gamingu.U povjesti gaminga,nesto sta je najljepse stvoreno treba biti taj moment.
Igra je tako dobro razradena da svaki padobranac koji uskoci a da nije odigrao prva 3 nece biti izgubljen i igra djeluje toliko zasebno i jedinstveno a opet toliko je momenata za sve koji su odigrali serijal i lako ce prepoznati detalje povezanosti.
Ovo je 11/10 za mene! 10/10 jer je savrsenstvo a onaj jedan za zahvalnost ND-u!
P.s. Spominjalo se da je napucavanje bolje od Max Paynea 3 ali ja mislim da nije.Vrhunski je i nemam primjedbe ali Max i GTA V su vanserijski ipak.Neznam koliko je TPS-ova izaslo do sad na PS4 pa je mozda vecini ovo prvo iskustvo na 60 Frameratea i onda iz tog razloga dolazi ta euforija logicno ali Max je ipak nedodirljiv zasad.
A sta se tice Rise of Tomb Raider-a.Odigrao sam ga pa mogu rec jer je netko pitao.ROTR je odlicna igra i slicne su ali opet ono je skoro polu open world sa "scavenge" i "craft" gameplay pristupom.I sad nebi se trebalo usporedivat ali meni U4 sije onu igru samo tako.Drasticno je bolji po prici,likovima,osobnosti kao igra i nacinu na koji to prezentira.
One ingame cut scene su tu negdje.Ali dajem prednost Unchartedu zato jer tamo je fokus samo na Lari dok ovdje uz Drakea i svi ostali (elena,sam,sully..) izgledaju jednako detaljno.
E sad grafika ingame.ROTR je u prednosti ali meni je U4 ljepsa igra.Kako sad to objasnit.Jednostavno art i dizajn su bolji i ljepsi.I nemoze ono sibirsko tmurilo biti ljepse od ovih lokacija iz U4.. ali usporedujuci bas cisti tech,texturu,rendering i ostala sranja ROTR je naprednija sta je i posve normalno.Ali ne ROTR xbox verzija niti ce to mozda biti i PS4 verzija nego ovo sta sam ja na PC-u odigrao.
Tamo na Very High postavkama igra zahtjeva 6GB i prikazuje 4K texture.Ja imam Gtx 980 4Gb i bogami se i ona dobrano nakasljala u nekim djelovima igre a uz to tu je i cjeli NVidia tech pa sve to skupa onu igru drzi u samom vrhu...zasad...
P.S. TLOU remaster i ovo su mi dovoljni da uzmem PS4.Cim izadem iz minusa i malo financijski stanem na noge